Türkiye'nin eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş arasında sosyal medyada gergin bir diyalog yaşandı. İkilinin arasındaki polemik, Nebati'nin yalanlama ve suçlamalarına Demirtaş'ın sert yanıtlarıyla devam etti.

Nebati bakan

Ekmeğe zam yolda Ekmeğe zam yolda

Nebati, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kendisine yönelik alçakça yalanlar söylendiğini belirterek, "Ahlaksız müfteri troller insanlar gördüm. Ama böyle hoca kılıklı insanları görmek midemi bulandırıyor. Ne zaman açıklama yapmışım? Yazıklar olsun. Siz ve yalan haberi yazan site yalan dolan ve iftiralarınızda boğulun" ifadelerini kullandı.

Demirtaş ise Nebati'nin açıklamalarını alıntılayarak, haberin kaynağının kendisi olmadığını ve sadece haber yaptıklarını savundu. Ayrıca, ekonomik politikaların ülkeye zarar verdiğine inandığını ifade ederek, Nebati'nin iddialarını sorguladı.

özgür demirtaş 1

"Sayın Nureddin bey, Onu bana değil haberi yapan siteye söyleyeceksiniz. Ben mi haberi yapmışım? Ben bunları söylediğinizi yazan haberi okuduğum zaman yazdım yazdıklarımı. Ayrıca faizi tüm akademik nosyonların aksine ben mi indirdim? Eğer böyle bir şey söylemediğinizi söylüyorsanız ben de yazdıklarımı siliyorum. Siz de bu yalan haberleri sildirin lütfen. Son olarak Hoca kılıklı ne demek? Size yakışan bir üslup değil bu. Ben samimi olarak izlediğiniz ekonomi politikasının ülkeye ağır tahribat verdiğine inanıyorum. Bakın bugün eğer hem Faizler, hem Dolar, hem Enflasyon aynı anda arttı ise Naci Ağbal sonrası yapılan politikalar nedeni ile arttı. Keşke yapılmasaydı."

ekonomii

Ayrıca, Demirtaş, iddiaların sadece bir haber sitesinden gelmediğini, birçok farklı kaynaktan bu haberin yapıldığını belirterek, "Şimdi baktım haberi tek bir site yapmamış. Onlarca site yapmış. Ayrıca aynı haber Mayıs ayında ana gazeteler tarafından da yapılmış. Sayın Bakan ben böyle bir şey demedim diyorsa Mayıs ayından beri tüm haberleri sildirtmeli" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi