Komediden bilim kurguya, dramdan aksiyona, binlerce içeriği izleyici ile buluşturan Netflix, her geçen gün yeni içeriklerini izleyici karşısına çıkarmaya devam ediyor. Yalnızca dizi, film değil belgesel, biyografik içerikler de sunan platformun kullanıcı sayısı da oldukça fazla. Dünyanın dört bir yanında içeriklerin tek bir yerde buluşturulduğu platformda ne izleyeceğini bulamayanlar için bir yazı derledik. Sizin için Netflix'in hem en çok izlenenlerinden hem de en çok tavsiye edilenlen bilim kurgu dizilerini derledik. 

Diğer türlerden tamamen ayrılan ve büyük bir kitlesi olan bilim kurguda çok fazla içerik yer alamıyor. Ancak bilim kurgu severler yeni bilim kurgu dizilerini keşfetmek için araştırma yapıyor. İşte çok bilinmeyen bilim kurgu dizeleri...

TRAVELERS

Hayatta kalan son insanlar bir zaman makinesi keşfederler ve 21. yüzyıla geri dönerek insanoğlunu korkunç bir gelecekten kurtarmak isterler. Rastgele insanlardan oluşmuş küçük bir grup "Travelers" isimli gizlice bir takım oluşturururlar ve insanoğlunun kaderini değiştirmeyi kendilerine misyon edinirler. Bir federal ajan, aniden bambaşka kişiliklere bürünen dört kişiyi takip ettiğinde insanlığın geleceğiyle ilgili şaşırtıcı bir keşifte bulunur. Dizi böyle başlar. Günümüzden yüz yıllar sonra, distopik bir gelecekte geçen dizide, insanlığın yaşayan son temsilcileri, geçmişte yaşamış insanlara, özellikle 21. yüzyıldakilere ulaşmanın ve onları uyarmanın insanlık açısından teşkil ettiği önemin farkındadırlar. Bunun için, gezginler adını verdikleri bir grup insanı geçmişe göndermekte ve insanlığı korkunç bir gelecekten kurtarmak adına onlara görevler vermektedirler. Diziyi izlerken kendinizden geçeceğinizden şüphemiz yok. Olağanüstü konusu ve mükemmel oyuncu kadrosuyla dizi sizi sürükleyecek. Dizi bittiğinde büyük bir boşluk yaşayacaksınız. 

travelers

12 MONKEYS

İnsan ırkını neredeyse yok edecek ölümcül bir salgının kaynağını bulmak ve ortadan kaldırmak için kıyamet sonrası gelecekten gelen bir zaman yolcusunun yaşadıklarını takip ediyor.2035 yılında geçen dizide, dünyadaki 7 milyar insanın çoğu yok olmuş durumdadır. Nedeni ise 2015 yılında ortaya çıkıp dünyaya yayılan bir virüstür. Virüsün oluşturduğu salgın nedeniyle insan ırkının çok azı hayatta kalabilmiştir. Hayatta kalabilenler virüsün etkilerinden korunabilmek için yer altına çekilip yaşamlarını sürdürmeye çalışmaktadır. Çünkü virüs zamanla mutasyona uğramış ve daha tehlikeli bir duruma gelmiştir. Hayatta kalanlar virüse karşı bağışıklık kazanmıştır. Ancak dünyada yaşayan az sayıdaki insan yiyecek konusunda sıkıntı çekmekte ve bu da yine kaos yaşanmasına, insanların birbirlerine saldırmasına neden olmaktadır. 2043 yılında küçük bir bilim insani grubu bir zaman makinesi geliştirir. Amaçları, bu duruma neden olan virüsün dünyaya yayıldığı tarihe giderek, virüsü bulup yok etmek ve insanlığı kurtarmaktır. Bilim adamlarının elinde 2015 yılından kalma bozuk bir ses kaydı vardır. Ve bu kayıtta Lealand Frost adındaki bir adamın virüsün kaynağı olduğu belirtilmektedir. İlk zaman yolculuğu için James Cole adında eski bir mahkûm seçilir ve James Cole 2015 yılına gitmeyi kabul eder. Görevi virüsün kaynağı olarak düşünülen bu adamı bulmak ve etkisiz hale getirip virüsün dünyaya yayılmasını engellemektir. Böylelikle insan ırkı varlığını sürdürebilecektir. Ancak olay göründüğünden de büyüktür. Dizinin senoryosu çok büyük pırıltılar barındırıyor. Bölümleri peş peşe izlemekten kendinizi durduramayacaksınız.

22-33

SENSE8

Bir grup insanın zihinlerinin birbirine bağlanması ile birlikte başlayan bir hikayeye sahip olan Sense8, izlenme rekorları kırmasa da oldukça sadık bir hayran kitlesine sahip idi. Yapımcıları arasında Wachowski kardeşlerin de bulunması, Sense8’in bilim kurgu alanında ne kadar ciddi bir yapım olduğunu ve ciddiye alınması gerektiğini yeterince anlatıyor.   

 Lost in Space

60’larda yayınlanan bir dizinin yeniden yorumu olan Lost in Space, adından da yahmin edilebileceği biçimde uzayda kaybolan bir ailenin hikayesine odaklanıyor. Gelecekte geçen dizide Robinson ailesi, uzay kolonizasyonu için seçilmiş şanslı ailelerden bir tanesidir ancak varacakları noktaya giden rotadan yanlışlıkla çıktıklarında tehlikeler barındıran yeni yuvalarında hayatta kalmak için mücadele etmeleri gerekecektir.

Haber Merkezi

Editör: Nisa K.