İçişleri Bakanı'nın açıkladığına göre, ülke genelinde gerçekleştirilen NARKOÇELİK-39 operasyonları, zehir tacirlerine karşı büyük bir darbe vurdu. 44 ildeki operasyonlar sonucunda ele geçirilen uyuşturucu maddeler ve yakalanan şüpheliler, toplumda sağlanan güvenliğin bir göstergesi olarak öne çıkıyor.

Tutuklama asayiş-3

İçişleri Bakanı, 44 ilde düzenlenen NARKOÇELİK-39 operasyonları sonucunda 470 kg uyuşturucu madde ve 4 milyon 945 bin 832 adet uyuşturucu hap ele geçirildiğini duyurdu. Operasyonlar, 681 ekip ve 1,876 personelin katılımıyla gerçekleştirildi ve 293 zehir taciri ile sokak satıcısı yakalandı.

Tutuklama asayiş-4

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde yapılan bu geniş kapsamlı operasyonlar, İstanbul, Gaziantep, İzmir ve daha birçok ilde eş zamanlı olarak yürütüldü. Öne çıkan operasyonlar arasında İstanbul'da 4 milyon 565 bin adet uyuşturucu hap ile 14 hap basma makinesi ele geçirilmesi dikkat çekiyor.

Tutuklama asayiş-5

Malatya'da yasaklı madde operasyonları! 3 kişi tutuklandı Malatya'da yasaklı madde operasyonları! 3 kişi tutuklandı

Mersin'de 262 kg metamfetamin, Gaziantep'te 124 kg ve Diyarbakır'da 58 kg skunk bulundu. Antalya'da 8 kg esrar ve İzmir'de 5,5 kg kokain ele geçirildi. Bakan, "Bu mücadelede kararlılığımız sürecek; halkımızın güvenliği için durmadan çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi