Taksim Meydanı havadan görüntülendi Taksim Meydanı havadan görüntülendi

Naci Görür'den kendisini eleştirenlere sert yanıt: Ne kafası bu! Utanmıyor musunuz?

Türkiye'nin önde gelen yerbilimcilerinden Prof. Dr. Naci Görür, kendisine yönelik, "Deprem açıklamalarıyla insanları tedirgin ediyorsunuz" yönündeki eleştirilere sosyal medya hesabından sert tepki gösterdi. İşte Prof. Dr. Görür'ün yanıtı...

Türkiye'nin saygın bilim insanlarından Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından, "Niye deprem diye halkı tedirgin ediyorsunuz" eleştirilerinde bulunanlara cevap verdi.

Nacı Görür2

Ne Kafası Bunlar Utanmıyor musunuz?

"Bu son gönderiyi, Ocak 2023'de, yani depremden önce yapmışım. Şimdi kimi insanlar, 'niye deprem diye halkı tedirgin ediyorsun' diyorlar. Ne kafası bunlar? Ocak 2023'de Aslı Şafak ile yaptığım bu konuşmadan kısa bir süre sonra 50 binden fazla insanımız öldü. Halkı korkutmak diye bir tabir kullanmaya utanmıyor musunuz?"

Depremm7

"Uyandığımızda Binlerce İnsanımız Ölmüş Olabilir"

Prof. Dr. Görür konuşmasında, "Yarın uyandığımızda yüzlerce binlerce insanımız ölmüş olabilir. Millet olarak herhangi bir yerde ölümü bekler duruma geldik. Bu işin şakası yok. Deprem lafı sevimsiz, konuşmayalım, korkuyoruz... Asıl deprem olduğu zaman yıkılmaktan korkmaz lazım. Bu işi umursamazlık edemeyiz. İstanbul’da beklediğimiz deprem olduğu zaman bizim düşünemeyeceğimiz boyutta insanımızın hayatı tehlikeye giriyor" demişti.

Kaynak: Haber Merkezi