1-Sindirella:

Hepimiz Sindirella’yı üvey annesi ve üvey kardeşleri tarafından eziyet görmüş masum bir kız olarak biliyoruz. Zavallı Sinidrella’nın baskıcı üvey annesinin elinde katlandığı tüm bu zulüm, söz konusu sonu fazlasıyla hak etmiş olabilir. Masalın en eski versiyonlarında, biraz daha uğursuz olan Sindirella aslında ilk üvey annesini öldürür, böylece babası onun yerine hizmetçiyle evlenir. Kâhyanın altı kızının eve taşınmasına ya da o bitmek bilmeyen görev listesine güvenmiyordu.

Gri Kurt filmi nerede çekildi? Gri Kurt filmi nerede çekildi?

Sindirella 1

2- Uyuyan Güzel:

Hikâyenin orijinal versiyonunda, Uyuyan Güzel'i uyandıran şey yakışıklı bir prensin öpücüğü değil, yeni doğan ikizlerinin dürtmesidir. Bilinci yerinde olmayan prenses bir hükümdar tarafından hamile bırakılır ve uyandığında iki kez anne olduğunu öğrenir. Daha sonra, Uyuyan Güzel'in bebeğinin babası bir kahraman olarak geri döner. Daha sonra onu ve çocuklarına sahip çıkacağına söz verir fakat evli olduğunu söylemeyi unutur. Üçlü sonunda saraya getirildiğinde karısı hepsini öldürmeye çalışır ancak kral tarafından engellenir. Sonunda Uyuyan Güzel kendisine o adamla evlenir ve sonsuza dek mutlu yaşarlar.

Uyuan Güzel

3- Pamuk Prenses:

Grimm kardeşlerin kaleme aldığı orijinal Almanca versiyonun sonunda kötü kraliçe, Pamuk Prensesi öldürmeye çalıştığı için ölümcül bir şekilde cezalandırılır. Cezalandırılma yöntemi o kadar tuhaf ki ‘’bir çift kızgın demir ayakkabı’’ giyerek düşüp ölene kadar dans ettirilmedir.

Pamuk Prenses

 4- Küçük Denizkızı:

Ariel ve şımarık yengeç arkadaşı Sebastian'ın kötü deniz cadısını yendiği ve Ariel'in hayallerindeki adamla evlenmek için yüzdüğü Küçük Denizkızı hikayesinin Disney versiyonunu muhtemelen biliyorsunuzdur. Ancak Hans Christian Andersen'in orijinal hikayesinde Küçük Denizkızı, yakışıklı prensle birlikte olmak için karaya her zaman bıçakların üzerinde yürüyormuş gibi hissettiren bir iksir içerse gelebilir. Denizkızının bu özverili davranışının ikisinin evlenmesiyle bitmesini beklersiniz. Fakat öyle olmaz. Prens başka bir kadınla evlenir ve Küçük Denizkızı kendini denize atar, vücudu deniz köpüğüne karışır.

Küçük Deniz Kızı 1

5- Pinokyo:

Carlo Collodi'nin hikayesindeki "gerçek" Pinokyo kötü biriydi. İlk perdede hikayenin Jiminy versiyonunu öldürür ve Geppetto ihmal nedeniyle hapse girer. Geppetto dışarı çıkar çıkmaz Pinokyo'yu okula göndermek ve ona bir okul kitabı almak için tek paltosunu satar ve Pinokyo bunu hemen tiyatro biletleri için satar. Hikayenin sonunda, Fox ve Cat Pinokyo'yu bir ağaca asıp ölüme terk ederler.

Pinokyo

Kaynak: Haber Merkezi