Nasıl olduysa sabah uyandığımda aklımda bir film vardı bugün, bende birden fazla defa izleme isteği uyandıran bu filmi neden sizlere de önermeyeyim dedim sonra.

Miss Sloane.

Filmin ana hatlarını lobicilik faaliyetleri, kamuoyu yaratma çabaları, şantaja maruz kalan politikacılar oluşturuyor.

Yönetmenliğini John Madden’in, senaristliğini Jonathan Perera’nın yaptığı filmde,

oyuncu olarak karşımıza Jessica Chastain, Mark Strong, Gugu Mbatha-Raw, Michael Stuhlbarg, Alison  Pill, Jale Lacy, John Lithgow ve Sam Waterston çıkıyor. 2016 yapımı olan bu siyasi gerilim filminde, baş roldeki Elizabeth Sloane oldukça başarılı bir stratejist ve kazanmak için her yolu denemekten kaçınmayan, hırslı ve çok da başarılı bir lobicidir.

Filmde Sloane, silahlarla ilgili bir kontrol yasasının geçirilmesi için kampanya başlatıyor fakat karşısında oldukça güçlü bir silah lobisini buluyor.

Sloane’un, kendi kariyeri pahasına da olsa, silah lobisinin kirli politikalarını gün yüzüne çıkarmak için yaptığı stratejik hamleleri izlerken, bu güçlü ve zeki kadınla gurur duydum.

Defalarca keyifle ve tadı damağımda kalarak izlediğim bu filmi, eğer fırsatınız olursa, sıcak bir akşamda, kafanızda koşuşturup duran işlerinizi bitirdiğinizde ya da hepsini bir kenara atıp, keyifli bir mola vermek istediğinizde, sizlerin de izlemenizi öneririm.

Özellikle güçlü kadın karakterlerin ön plana çıkarıldığı senaryoların, artarak devam etmesi dileğiyle..

Şimdiden iyi seyirler…

Güneşli Pazartesiler…