Miraç Kandili'nin anlamı ve önemi araştırılan konular arasında. Peki, 2024 Miraç Kandili ne zaman? Miraç Kandili'nin anlamı nedir? Miraç Kandili'nin önemi nedir? Miraç Kandili'nde hangi ibadetler yapılır? İşte detaylar...

berat kandili nedir

2024 MİRAÇ KANDİLİ NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2024 yılı kandil takvimini açıkladı ve Miraç Kandili tarihi belli oldu. Buna göre; 2024 Miraç Kandili 6 Şubat 2024 Salı günü idrak edilecek.

kandil

MİRAÇ KANDİLİ'NİN ÖNEMİ NEDİR?

Hz. Muhammed'in miraca yükseldiği geceyi temsil eden Miraç Kandili, İslam dininin hakim olduğu toplumlarda her yıl Recep ayının 26. gecesi kutlanıyor. Miraç, İslam dininde ve mitolojik anlatımlarında, Hz. Muhammed'in göğe yükselip, Allah ve öte âlemleri ile görüp geriye döndüğü rivayetlerine verilen isimdir. Hadis kaynaklarına göre Miraç'ta önce 50 vakit olarak bildirilen namaz, Peygamber Musa'nın bunun insanlara ağır geleceği şeklindeki ikazları üzerine Hz. Muhammed'in birkaç kere geri dönüp Allah'tan namazı hafifletmesini dilemesinin ardından beş vakte indirilmiştir.

11552_en-guzel-mevlid-kandili-mesajlari

MİRAÇ KANDİLİ'NİN ANLAMI NEDİR?

Hz. Muhammed (sav)’in Allah huzuruna yükselişini ifade etmesi nedeniyle Miraç Gecesi önemli bir gecedir. Göğe yükselme anlamında olan Miraç’ın Müslümanlar tarafından önemli kabul edilmesinin en önemli nedeni bu gecede verilen müjdelerdir.

kandil2

MİRAÇ KANDİLİ'NDE HANGİ İBADETLER YAPILIR?

İslam alemi için kutsal kabul edilen Miraç Kandili geldiğinde her Müslüman’ın mübarek geceyi ibadet ederek geçirmesi gerekir. Böylelikle Allah rızasına kazanmak ve ona layık kul olmak mümkün olur.

Kandil gününe ulaşıldığında Müslümanlar tarafından yapılan ibadetler şunlardır;

-Miraç Gecesi namazı veya diğer ismiyle nafile namaz kılınır. Bu namaz 12 rekatlık olup 2 rekatta 1 selam verilerek kılınır.

-Tesbih namazı kılınır.

-Kur’anı Kerim okunur veya okuyanlar dinlenir.

-Tevbe ve istiğfar edilir.

-İdrak edilemeyen namazların kazası kılınır.

-Salavatı Şerifeler okunur.

-Salatı selam getirilir.

-Oruç tutulur.

Turunç Masa, Nisan ayında yüzde 93.3 memnuniyete ulaştı Turunç Masa, Nisan ayında yüzde 93.3 memnuniyete ulaştı

-Tesbih çekilir.

Miraç Gecesi’ne ulaşıldığı zaman ibadetler evde bireysel olarak yapılabildiği gibi camilere gidilerek cemaatle de yapılır. Camiye gidildiğinde okunan Mevlidi Şerifler dinlenir ve cemaatle kandil namazı kılınır.

Kaynak: Haber Merkezi