Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den Öğretmenler günü mesajı

Yusuf Tekin: ''24 Kasım Öğretmenler Günü'nde 81 ilimizden gelen öğretmenlerimizle Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgâhı Anıtkabir'i ziyaret ettik.F_rehpzXAAAlJ_x

Eğitim ailesi olarak, Atatürk'ün aziz hatırası ve idealleri doğrultusunda yorulmadan çalışarak çocuklarımızı çağın ihtiyaçlarına uygun becerilerle donatacak ve ülkemizi Türkiye Yüzyılı'nda muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracağız.'' ifadelerini kullandı.

F_rehp4W0AA2qaQ

Öğretmenler Günü nedir?

Yabancı öğrenciler ebru sanatı ile tanıştı Yabancı öğrenciler ebru sanatı ile tanıştı

24 Kasım, Türkiye'de ve Kıbrıs'ta "Öğretmenler Günü" olarak kutlanan özel bir gündür. Türkiye'de 24 Kasım 1928 tarihinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e "Millet Mektepleri Başöğretmenliği" unvanının verilmesi nedeniyle bu tarih, aynı zamanda öğretmenlerin günü olarak belirlenmiştir.

Her yıl 24 Kasım, ülkedeki okullarda ve çeşitli etkinliklerle öğretmenlere olan saygı ve sevginin ifadesi olarak kutlanır. Okullarda öğrenciler, öğretmenlerine çeşitli etkinliklerle teşekkür eder ve onların özverili çalışmalarını anarlar. Bu gün aynı zamanda öğretmenlerin mesleklerine duydukları bağlılığı ve toplumdaki önemini vurgulamak amacıyla çeşitli etkinliklerle de kutlanır.

Öğretmenler Günü, öğretmenlerin toplum içindeki değerini ve katkılarını hatırlamak ve onlara teşekkür etmek için güzel bir fırsattır.

Haber Harutyun Çerme

Editör: Harutyun Çerme