İYİ Parti İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı'nın CNN TÜRK'teki konuşmasından öne çıkanlar şunlar:

Partinin yetkilisi olarak sorumluyum. 6 farklı dünya görüşü olan partinin ortaklık kurması kolay iş değil. Buna gayret edildi ve gidildi. İyi parti bir masa krizi yaşandı. Bizim hassasiyetimiz kazanma ihtimali yüksek adayla gitmek yönündeydi. Çok hassas davrandık. Kriz oluştu, sonra kriz giderildi. Neticede seçmenin hür iradesi ile sayın cuymhurbaşkanı tekrar kazandı. Masadan kalkmasak oyumuz şöyle olurdu, bunlar soyut kavramlar. Biz bir şekilde yaptığımız işin doğru olduğunu kabulleniyoruz. Mücadelemiz devam edecek. Parlamentoda ekonomi, sığınmacılar konusu gibi çözülmesi gereken konularda iktidarın çözüm süreci olursa tabii ki destek veririz.

Teknik bir konu, sistem değiştikten sonra 2017 referandum sonra 50+1 gerekli hale geldi. Hiçbir siyasi partinin geçemeyeceği düşünülmediği için ittifaklar ortaya çıktı. 2018 itibari ile ortaya çıktı. Millet İttifakı’nın yapısı farklı. Hükümetin devamı böyle bir birlikteliği mecbur hale getiriyor. Milet ittifakı iş birliği olarak yapıldı. Farklı tablolar çıktı. Bizimki bir iş birliği. Ortak düşündüğümüz konularda iş birliği yapıyoruz. Fazla vekil çıkarma konusunda avantaj sağlıyor. Seçim yasası değişiminden sonra vekil avantajı kalmadı. Millet İttifakı’na baktığınızda ortaklık yaptığımız konular ortadan kalıtı. İktidar olmadığınız için ortak politikalar metni ortadan kalktı. Dolayısıyla teknik olarak iş birliği yapacağımız konu yok. Millet İttifakı’nı gerektirecek konu yok. İleride olur mu bilemem.

BELEDİYE SEÇİMLERİNDE İTTİFAK

Bir şey demek söz konusu değil. O günkü konjektürel neyi gerektiriyorsa oturup konuşulur. Şu an itibariyle 10 ay kalmış sürede bunu söylemek zor. Her siyasi parti kendi kimliği ile bu süreyi geçirecektir. Cumhur ittifakı da aynı soruya muhataptır.

GENEL BAŞKANLIK İÇİN ADAY ÇIKACAK MI?

Adaylık statüsüne sahip herkes aday olabilir, demokratik hakkını kullanabilir. Yapacağımız kongrede partinin bugünkü yapısını olumsuz etkileyecek tablo beklemiyorum

“EKONOMİ VE SIĞINMACI GİBİ KONULARDA DESTEK VERİRİZ”

Partinin yetkilisi olarak sorumluyum. 6 farklı dünya görüşü olan partinin ortaklık kurması kolay iş değil. Buna gayret edildi ve gidildi. İyi parti bir masa krizi yaşandı. Bizim hassasiyetimiz kazanma ihtimali yüksek adayla gitmek yönündeydi. Çok hassas davrandık. Kriz oluştu, sonra kriz giderildi. Neticede seçmenin hür iradesi ile sayın cumhurbaşkanı tekrar kazandı. Masadan kalkmasak oyumuz şöyle olurdu, bunlar soyut kavramlar. Biz bir şekilde yaptığımız işin doğru olduğunu kabulleniyoruz. Mücadelemiz devam edecek. Parlamentoda ekonomi, sığınmacılar konusu gibi çözülmesi gereken konularda iktidarın çözüm süreci olursa tabii ki destek veririz.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu seçimlerin ardından ittifak sürecine ilişkin açıklama yaptı. Zorlu, "Teknik anlamda bu işbirliği bitmiş olsa da stratejik mesele ile ilgili genel başkanımızın yetkili kurumlarla görüşmesi devam ediyor. " dedi.

Haber Merkezi

Editör: Nisa K.