Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Hüseyin Ar'a makamında Mesleki ve Teknik Eğitim Sendikası (METESEN) Genel Başkanı Şahap Yılmaz tarafından yapılan hayırlı olsun ziyaretinde, görüşmenin ana gündem maddesi olarak; değişen işgücü piyasalarının ihtiyacı doğrultusunda mesleki teknik eğitimin güçlendirilmesi yer aldı. Yılmaz'ın ziyaretinde ANKESOB Eğitim, Proje ve Ar-Ge Müdürü/Genel Sekreter V. Erdoğan Özen de hazır bulundu.

Mesleki Eğitimi (8)

'GÜÇLÜ BİR MESLEKİ EĞİTİM DEMEK, GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE DEMEKTİR'

ANKESOB Başkanı Hüseyin Ar'a yeni görevinde başarılar dileyerek açıklamalarda bulunan METESEN Genel Başkanı Şahap Yılmaz, "ANKESOB başkanlığı görevinizde en güzel şekilde temsiliyet ve yeni başarılar sergileyeceğinize yürekten inanıyorum." ifadelerini kullanarak, devamında şunları ekledi: "Endüstri 5.0 ile birlikte, yapay zeka ile ilgili meslekler ön plana çıkmaktadır. Birçok meslek yapay zeka ile yeniden şekilleniyor ve insanüstü bir güce kavuşuyor. Dijitalleşmenin eğitime getirdiği yenilikler, eğitim sistemlerinde önemli değişikliklerin de yolunu açıyor. Mesleki ve teknik eğitim, ekonomik kalkınmanın ve toplumsal refahın tesisinde büyük öneme sahip olup, nitelikli insan gücü yetiştirilmesinde belirleyici rol oynamaktadır. Son yıllarda teknolojideki hızlı ilerlemeler hem sanayi hem de hizmet sektörlerinde nitelikli elemana olan ihtiyacı artırmıştır. Bu da iş piyasasına aranan eleman yetiştiren mesleki eğitimin, ülkelerin gelişim ve ilerlemelerinde ne kadar önemli olduğunu ortaya çıkarmıştır. Meslek lisesi mezunları, sektörün talep ettiği aranan eleman olarak daha kolay istihdam edilmeye başlanmıştır. Sektörle birlikte sektörün içinde mesleki eğitimi oluşturma büyük önem taşıyor günümüzde. Türkiye’nin geleceğini mesleki eğitimde görüyor ve 'Güçlü Bir Mesleki Eğitim Demek, Güçlü Bir Türkiye Demektir' sloganıyla hedeflerimize varacağımıza inanıyorum. Bu nedenle mesleki eğitime sahip çıkmalıyız."

Mesleki Eğitimi (6)

ANKESOB Başkanı Hüseyin Ar da konuşmasında; METESEN Genel Başkanı Şahap Yılmaz'ın nazik tebrik ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkür etti.

Mesleki Eğitimi (7)

'GENÇLERİ GELECEĞİN MESLEKLERİ İÇİN YETİŞTİRMELİYİZ'

Ar, "Sürdürülebilir bir kalkınma için en önemli kaynağımız yetişmiş insan gücümüzdür. Ülkemizin kalkınmada geri kalmaması adına beşeri sermayemizi çağın gereklerine uyumlu şekilde yetiştirmek zorundayız. Hızla değişen küresel dünyada mesleki eğitim çok önemli bir faktör. Ülke olarak bilgi ve teknoloji bakımından daha ileride olabilmemiz için öncelik vermemiz gereken alan eğitim olmalıdır. Gençlerimizi küresel gelişmelerin ışığında geleceğin meslekleri için yetiştirmeliyiz. Meslek ve iş gücü piyasası koşullarındaki dönüşümü çok iyi analiz ederek, genç nesilleri gerekli beceriler ve bilgilerle donatmak zorundayız. Ahilik sisteminde, mesleki eğitime büyük önem verilmiştir. Ahilikte, kendi yetenekleri doğrultusunda meslek edinmek, meslekte uzmanlaşmak ve ticaret ahlakı içerisinde kaliteli mal üretmek sistemin temel unsurlarındandı. Ahilik ve mesleki eğitim üzerine farkındalık yaratacak, yenilikçi yaklaşımlar içeren, değişen işgücü piyasalarının ihtiyaçları doğrultusunda yeni mesleki eğitim programları ile desteklenen eylem planları hazırlamalı,  geleceğimiz için mesleki eğitimi daha da güçlendirmeliyiz.

Mesleki Eğitimi (3)

Robotların ve yapay zekanın kullanım alanının her geçen gün geliştiği bir dünyada, ANKESOB olarak  her zaman tüm kurum ve kuruluşlar ile işbirliğine açığız. Rekabette yenik düşmemek için mesleklerin dönüşümüne ayak uydurmak zorundayız." ifadelerini kullandı. 

“Vakıf Geleneği ve Ankara Vakıfları” sempozyumu başladı “Vakıf Geleneği ve Ankara Vakıfları” sempozyumu başladı

Mesleki Eğitimi (2)

Kaynak: Haber Merkezi