Meryem Tuncel'in hayatı merak ediliyor. Arama motorlarında, ''Meryem Tuncel kimdir? Meryem Tuncel ne mezunu? Meryem Tuncel ne iş yapıyor? Meryem Tuncel neden gündem oldu?'' soruları aratılıyor. Peki, Meryem Tuncel kimdir? Meryem Tuncel ne mezunu? Meryem Tuncel ne iş yapıyor? Meryem Tuncel neden gündem oldu? İşte tüm merak edilenler...

meryem tuncel5

MERYEM TUNCEL KİMDİR?

Meryem Tuncel Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Osmaniye'de tamamladı. Çocukluk hayali olan doktorluğa Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanarak adım atan Tuncel, okulunu yıldız öğrenci olarak bitirdi.

meryem tuncel2
Meryem Tuncel, ABD'de dahiliye ve böbrek hastalıkları dallarında ihtisas yaptı. Ardından da ABD’nin üstün başarılı insanlara sağladığı özel bir vize ile çalışma ve oturma iznini aldı. Meryem Tuncel, 14 Ağustos 2020 tarihinde Çukurova Üniversitesi rektörlüğüne atandı.

meryem tuncek4

MERYEM TUNCEL NEDEN GÜNDEM OLDU?

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, 6 Şubat 2023'te yaşanan deprem felaketindeki özverili çalışmaları nedeniyle 6. Uluslararası Dünya Kadınlar Kongresi Düzenleme Kurulu tarafından "Yılın Kadın Rektörü" ödülüne layık görüldü.

Bora Cengiz kimdir? Bora Cengiz kimdir?

meryem tuncel

Haber Merkezi

Editör: Gökçe Acar