Yerel seçimde 6. olan İYİ Parti’de Genel Başkan Meral Akşener sessizliğini bozdu

İYİ Parti’nin seçimli olağanüstü kongresi yaklaşırken Genel Başkan Akşener, yeniden aday olmayacağını duyurdu. Akşener, açıklama sonrası odasını boşalttı.

Yerel seçimlere ilk kez “hür ve müstakil” olarak giren ve Türkiye genelinde yüzde 3.77’lik oy oranıyla altıncı sırayı alan İYİ Parti, 27 Nisan’da seçimli olağanüstü kongreye gidiyor. Seçim gecesi partisinin kongreye gideceğini açıklayan Genel Başkan Meral Akşener'in kongrede aday olup olmayacağına ilişkin bir yorum yapmaması dikkat çekmişti. Açıklama yapmayarak “nabız yokladığı” kulislerde konuşulan Akşener dün sessizliğini bozdu ve kongrede aday olmayacağını yazılı bir açıklama ile duyurdu.

Sonuçlar Şahsıma Ait!

Yerel seçimlere hür ve müstakil olarak girmeyi tercih ettiklerini vurgulayan Akşener, “Potansiyel olarak alabileceğimiz menfi seçim sonucu riskinin, velhasıl yine bir bedel ödeme gerekliliğinin doğabileceğinin de pek tabi farkındaydım. Bu nedenle de süreç boyunca sonuçların sorumluluğunun şahsıma ait olduğunu her fırsatta vurguladım. Ben şahsen seçim sonuçları kapsamında ödediğimiz ve ödediğim bedele razıyım” dedi.

Fatih Erbakan: “Mevcut anayasa ile de sorunlar çözülebilir” Fatih Erbakan: “Mevcut anayasa ile de sorunlar çözülebilir”

Akşener, aday olmayacağını açıklamasının ardından parti genel merkezindeki makam odasını boşalttı. Görevliler, Akşener’in odasındaki eşyalarını toplayıp araçla evine götürdü.

Kaynak: Haber Merkezi