iPhone kullanıcılarının dört gözle belediği iPhone 15 Pro Max'in teknik özellikleri sızdırıldı. iPhone 15 Pro Max'in teknik özellikleri kullanıcıları hayal kırıklığına uğrattı. Sızdırılan bilgiye göre iPhone 15 Pro Max nerediyse iPhone 14 ile aynı özelliklere sahip. İşte iPhone 15 Pro Max‘in teknik özellikleri...

Aynı kamera, aynı ekran peki fark nerede?
Twitter’da geçtiğimiz yıllarda da iPhone 13 ve iPhone 14’ün tanıtılmadan önce teknik detaylarını paylaşan bir kullanıcı iPhone 15 Pro Max içinde bilgi paylaşımı yaptı. Bazı kaynaklarda iPhone 15 Ultra bazılarındaysa iPhone 15 Pro Max olarak adlandırılan telefonla ilgili uzlaşılan tek nokta serideki en güçlü model olacağı.

Şimdilik adlandırma sorununu bir kenara bırakalım. Konuyla ilgili bir diğer sorunsa telefonun önceki modelden çok fazla iz taşıyor olması. Çünkü genel olarak iPhone modelleri kullanıcıyı ekran ve kamera kalitesi ile cezbeder. Ancak iPhone 15 Pro Max’te bunlar adına sadece yazılımsal bir iyileştirme göreceğiz. Bahsi geçen donanımların hepsi, ana kamera ve ekran, iPhone 14 Pro Max modelindeki ile aynı.

iPhone 14 Pro Max modelindeki ana kameraya baktığımızda bizi 48 megapiksel çözünürlüğünde f1/78 diyafram oranına sahip bir kamera karşılıyor. Telefon bu kameraya ek olarak bir de 12 megapiksel çözünürlükte ultra geniş açı lensine sahip. Aynı kameranın iPhone 15 Pro Max modelinde de olması bekleniyor.

iPhone 14 Pro Max modelinde Super Retina XDR olarak tanımlanan 6.7 inç büyüklüğünde bir ekran bizleri karşılıyor. Bu ekran 120 Hz tazeleme hızına ve 2796 x 1290 piksel çözünürlük kalitesine sahip. Bunlara ek olarak Dynamic Island özelliğini de sahip. iPhone 15 Pro Max teknik özellikleri listesine baktığımızdaysa bu ekranı da aynı şekilde görebiliyoruz.

Listenin diğer özelliklerine baktığımızdaysa telefonun RAM’lerindeki artışı fark ediyoruz. 6 GB RAM ile gelmesi beklenen iPhone 15 Pro Max’in ortaya çıkan yeni listede 8 GB RAM kapasitesine sahip olduğu görülüyor. A17 Bionic çipi ile gelecek olan modelin çipten tam verim alması için böyle bir güncellemeye gidildiği düşünülüyor.

Haber Merkezi

Editör: Nisa K.