Son dakika memur maaş artışı haberleri, kamu kuruluşlarında görev yapan personel ile Bağkur, SSK ve Emekli Sandığı'ndan emekli olanlar için önemli bir konu. En düşük emekli maaşı 5.500 TL'den 7.500 TL'ye çıkartılırken, memur maaş artışının yapılıp yapılmayacağı merakla bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacağını duyurdu; polis, doktor, hemşire, bekçi, zabıta gibi kadrolarda çalışan memurlar ise "Memur maaşlarına ek zam gelecek mi?, memur ve emekli memur maaşları ne kadar olacak?" sorularına odaklandı. İşte 2023 Temmuz memur zammı ile ilgili son gelişmeler...

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 11.848 TL'YE YÜKSELDİ!

Memur maaşlarına en son 2023 yılının Ocak ayında zam gerçekleştirildi. Yüzde 30'luk memur maaş artışının ardından en düşük emekli maaşı 11.848 TL olarak belirlendi.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞINA EK ZAM OLACAK MI?

En düşük emekli maaşı 7.500 TL olarak güncellendikten sonra memurların ek zam beklentisi arttı. Ancak memur maaşlarına ilişkin ek zam konusunda şu an için resmi bir açıklama yapılmadı.

2023 TEMMUZ MEMUR ZAMMI NE KADAR?

Temmuz ayında gerçekleştirilecek memur maaş zammının oranı, yılın ilk 6 ayındaki enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından netleşecek.

Mart ayına dair enflasyon rakamları TÜİK tarafından duyuruldu. Nisan, Mayıs ve Haziran aylarının enflasyon rakamlarının da bildirilmesinin ardından memur maaş artış oranının kesinleşmesi bekleniyor.

Editör: Rozita Hamidi Cizreli