AK Parti 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesi belediye başkan adaylarını açıklamaya devam ediyor. Kayseri'den aday olan Memduh Büyükkılıç'ın hayatı yurttaşlar tarafından merak ediliyor. Arama motorlarında, ''Memduh Büyükkılıç kimdir? Memduh Büyükkılıç kaç yaşında, nereli? Memduh Büyükkılıç ne mezunu? Memduh Büyükkılıç'ın eşi kimdir? Memduh Büyükkılıç kaç çocuğu var? Memduh Büyükkılıç ne doktoru? Memduh Büyükkılıç hangi görevlerde bulundu'' soruları aratılıyor. Peki, Memduh Büyükkılıç kimdir? Memduh Büyükkılıç kaç yaşında, nereli? Memduh Büyükkılıç ne mezunu? Memduh Büyükkılıç'ın eşi kimdir? Memduh Büyükkılıç kaç çocuğu var? Memduh Büyükkılıç ne doktoru? Memduh Büyükkılıç hangi görevlerde bulundu? İşte tüm merak edilenler...

Memduh Büyükkılıç

MEMDUH BÜYÜKKILIÇ KİMDİR?

Memduh Büyükkılıç, 25 Ekim 1953 yılında Develi, Kayseri'de doğmuştur. Büyükkılıç, siyasetçi ve doktordur. 

Memduh Büyükkılıç Görevleri

Memduh Büyükkılıç, Kayseri İmam Hatip Ortaokulu ve Bornova Suphi Koyuncuoğlu Lisesinden mezun olduktan sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirmiştir. Nöroloji alanında uzmanlığını tamamlamıştır. Niğde Devlet Hastanesi ve Kayseri SSK Hastanesi'nde uzman hekim olarak görev yapmıştır. İzmir MTTB, Millî Gençlik Vakfı ve Hekimler Birliği vakfı gibi vakıflarda yöneticilik ve başkanlık görevleri üstlenmişitir.

Memduh Büyükkılıç Ne Mezunu

MEMDUH BÜYÜKKILIÇ'IN EŞİ KİMDİR?

Memduh Büyükkılıç'ı eşi, Necmiye Büyükkılıçtır. Necmiye Büyükkılıç doktordur.

Memduh Büyükkılıç Eşi

Çiçek Dilligil kimdir? Çiçek Dilligil kimdir?

MEMDUH BÜYÜKKILIÇ HANGİ GÖREVLERDE BULUNUDU?

Siyasete 1993 yılında Refah Partisi ile girdi. Refah Partisi Kayseri il başkanlığı yaptıktan sonra 1995 genel seçimleri'nde 20. Dönem Kayseri milletvekili seçildi. 1998 yılında Melikgazi belediye başkanı seçildi. 1999 yerel seçimleri'nde Fazilet Partisi, 2004, 2009 ve 2014'nde AK Parti'den 4 kez aynı göreve seçildi. 2019 yerel seçimleri'nde AK Parti ve Cumhur ittifakı adayı olarak %63,39 oy oranı ile Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Kaynak: Haber Merkezi