Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden ilk sağlıkçılardan biri olan Mehmet Ümit Ergenoğlu yeni bir iddia ile gündeme geldi. Ergenoğlu vefat ettikten sonra 12 ve 16 yaşındaki çocuklarına bağlanan maaşın kesildiği ve faizi ile geri istendiği iddiaları ortaya atıldı. 

Prof Dr. Güner Sönmez, resmi Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla Ergenoğlu'nun vefatından sonra çocuklarına bağlanan maaşın kesildiğini ve faizi ile geri istendiğini iddia etti. İşte Sönmez'in o paylaşımı...

Mehmet Ümit Ergenoğlu kimdir?

54 yaşında hayatını kaybeden Mehmet Ümit Ergenoğlu, cerrahi girişimleri yapan bir kalp ve damar cerrahisi uzmanıydı. Tıp eğitiminin büyük bir bölümünü doğduğu ülke, Amerika Birleşik Devlet’lerinde Baylor College of Medicine ile Cleveland Clinic Foundation‘da tamamladı.

Uzun sayılacak bir süreden sonra, Türkiye’ye dönerek Yeditepe Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümünde öğretim üyesi olarak göreve başladı. 2012 yılında Yeditepe Üniversitesi, Tıp Fakültesi’nde Doçent ünvanını aldıktan sonra, önce Medical Park Göztepe ve sonrasında da Kolan Grubu’na ait iki hastanede birden çalıştı. 2017 yılında, akademik bir ünvan olan Profesör’lük ünvanını aldı. 2020 yılında, hastane ve akademik çalışmalarına devam etmek için Biruni Üniversitesi Hastanesi ve Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesinde göreve başladı.

Haber Merkezi