Aday kadroyu gören 'Mehmet Can Aydın kimdir? Kaç yaşında, hangi takımda oynuyor?' sorularını sormaya başladı. Tüm bu soruların cevapları ve daha fazlası haberimizde...

A Millî Takımımız'ın, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde Ermenistan ve Hırvatistan’la oynayacağı karşılaşmaların aday kadrosu belli oldu.

İşte teknik direktör Stefan Kuntz'un tercih ettiği aday kadro:

KALECİLER: Altay Bayındır, Fehmi Mert Günok, Uğurcan Çakır.

DEFANS: Mehmet Zeki Çelik, Onur Bulut, Abdülkerim Bardakcı, Cenk Özkacar, Çağlar Söyüncü, Merih Demiral, Ozan Kabak, Samet Akaydin, Tayyip Talha Sanuç, Eren Elmalı, Ferdi Kadıoğlu.

ORTA SAHA: Abdülkadir Ömür, Barış Alper Yılmaz, Cengiz Ünder, Arda Güler, Hakan Çalhanoğlu, İsmail Yüksek, Mehmet Can Aydın, Orkun Kökçü, Salih Özcan, İrfan Can Kahveci, Kerem Aktürkoğlu.

Mehmet Can Aydın kimdir?

Aday kadroyu gören 'Mehmet Can Aydın kimdir? Kaç yaşında, hangi takımda oynuyor?' sorularını sormaya başladı.

2021'de A takıma çıktı

Almanya'nın Würselen kentinde 9 Şubat 2002'de doğan Mehmet Can Aydın futbola Übach-Boscheln Jugend'te başladı. Oradan Borussia Mönchengladbach altyapısına transfer olan genç oyuncu 2014'te Schalke altyapısına imza attı. Mavi-Beyazlılar'ın her yaş kademesinde görev yapan Aydın, 2021-2022 sezonunda A takıma çıktı.

Önde, arkada, her yerde oynuyor

Geçen sezon Schalke ile 19 maça çıkan ve 1 gol, 1 asistle oynayan genç sağ bek bu sezon da 15 mücadelede forma giydi. Hem savunmanın sağında hem de sağ kanatta görev yapabilen 21 yaşındaki oyuncu savunmada ve hücumdaki etkili oyunuyla dikkatleri üzerine çekiyor.

A Milli Takımı tercih etti

Almanlar'ın adeta üzerine titrediği Mehmet, U15'ten U20'ye kadar Almanya Milli Takımı'nın formasını giydi. Panzerler'in alt yaş kategorilerinde tam 27 kez forma giyen Mehmet Can Aydın, A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ile yaptığı görüşmenin ardından Ay-Yıldızlı formayı tercih tetti. Aydın, Kuntz'la yaptığı görüşmenin kendisini etkilediğini ve kararının kesin olduğunu söylemişti.

Editör: Rozita Hamidi Cizreli