MAZLUM ÇİMEN KİMDİR? 
Çimen, 18 Haziran 1958’de Elbistan'ın Sevdilli köyünde dünyaya geldi. Babası Adana'nın Fatmakuyu köyünden Nesimi Çimen, annesi Tunceli'den Dilber Hanım'dır. Tek çocuk olan Mazlum Çimen, çocukluğu Adana'nın Kadirli ilçesinde geçti. Babasının iş için İstanbul'a gitmesinin ardından tüm ailesi İstanbul'a taşındı. Bağlama çalıp deyişler söyleyen babası Nesimi Çimen, bir halk ozanı olarak tanındı. Can Yücel, Yılmaz Güney, Abidin Dino, Fakir Baykurt, İlhan Selçuk gibi edebiyatçı ve sanatçıların olduğu bir çevrede büyüdü.

İlkokulu bitirdikten sonra İstanbul Devlet Konservatuvarı'nın keman bölümüne giren Çimen, dört yıl keman eğitiminin ardından aynı okulun bale bölümüne geçti. Bu bölümden 1980-1981 döneminde mezun oldu. Aynı yıl İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nde bale sanatçısı olarak görev aldı. Oğlu piyanist Saki Çimen 1983 yılında dünyaya geldi.

Türk halk müziği ses sanatçısı Yasemin Göksu ile evlendi. Çift, 1997'de ayrıldı. 1989'da Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda sahnelenen "Yunus Emre" oyununun müziğini besteledi. Bu bestenin başarısından sonra film müzikleri yapmaya başladı ve ödüller aldı.

1991 yılında Levent Güner ile birlikte "Eski Bir Sevda" adlı albümü çıkardıktan sonra yeni albümler yaptı.

Haber Merkezi