Almanya'da 1 Kasım itibariyle yürürlüğe giren yasayla Türklerin, Almanya'da çaılışması için bir olanak sağlandı. Bu gelişmenin ardından Mavi Kart merak ediliyor. Yurttaşlar arama motorlarında, ''Mavi Kart nedir? Mavi Kart nasıl alınır? Mavi Kartı kimler alabilir? Mavi Kart başvurusu nasıl yapılır'' sorularını aratıyor. Peki, Mavi Kart nedir? Mavi Kart nasıl alınır? Mavi Kartı kimler alabilir? Mavi Kart başvurusu nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

mavi kart ne demek

MAVİ KART NEDİR?

Yeni düzenlemeler kapsamında, Almanya'da iş bulup yıllık brüt 39.682 Euro veya üzeri bir maaş kazananlar, Mavi Kart başvurusu yaparak hızla kabul edilebilecekler. Ayrıca, bu yeni politika ile Almanya'ya nitelikli işçi olarak gelmek isteyenlerin meslek seçenekleri genişletilmiştir. Sadece matematik, doğa bilimleri, mühendislik ve tıp alanlarında uzmanlara değil, farklı meslek gruplarından insanlar da Mavi Kart başvurusu yapabilir. Bu adım, Almanya'nın nitelikli işgücü ihtiyacını daha geniş bir yelpazede karşılamayı amaçlamaktadır.

Voleybolda yeşil kart ne anlama gelir? Voleybolda yeşil kart ne anlama gelir?

mavi kart nedir

MAVİ KART NASIL ALINABİLİR?

Mavi Kart, Türk vatandaşlarının doğumla sahip olduğu Türk vatandaşlığını kaybedenlere ve belirli altsoylarına verilen resmi bir belgedir. Mavi Kart sahipleri, Türk vatandaşlarına tanınan bir dizi hakka sahip olurlar, ancak bazı istisnalar bulunmaktadır. Mavi Kart sahipleri Türkiye'de çalışma ve oturma izni, eğitim hakkı, sosyal güvenlik hakkı, sağlık hakkı ve vatandaşlık hakkı gibi haklardan yararlanabilirler, ancak seçme ve seçilme hakkı, muaf araç veya ev eşyası ithal etme hakkı ve askerlik hizmetini yapma yükümlülüğü gibi bazı haklara sahip olamazlar. Mavi Kart, 5 yıl süreyle geçerlidir ve bu sürenin sonunda yeniden başvuru yapılabilir.

mavi kart başvuru

MAVİ KARTI KİMLER ALABİLİR?

Yeni düzenlemeler kapsamında, Almanya'da iş bulup yıllık brüt 39.682 Euro veya üzeri bir maaş kazananlar, Mavi Kart başvurusu yaparak hızla kabul edilebilecekler.

mavi kart alınır m

MAVİ KART BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Mavi Kart başvurusu için gerekli belgeler şunlardır:

-Mavi Kart başvuru formu.
-Pasaport veya kimlik belgesi.
-Doğum belgesi.
-Çıkma izni belgesi.
-Mavi Kart başvuru ücreti.

Haber Merkezi

Editör: Gökçe Acar