Yeni ve pratik ulaşım araçlarından olan Martı TAG nedir? Martı scooter yasaklandı mı? İstanbul başta olmak üzere sıklıkla kullanılan Martı neden yasaklandı? İşte tüm merak edilenler...

Martı scooterle ilgili yeni karar alındı. İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası, araç paylaşım seçeneği sunan Martı TAG ve Martı Motosiklet uygulaması hakkında dava açmıştı.

MARTI YASAKLANDI MI?
İstanbul 14. Asliye Ticaret Mahkemesi, İstanbul Otomobilciler Esnaf Odasının açtığı davanın sonucunda araç paylaşım ve araç kiralama hizmeti vermeyi amaçlayan “Martı TAG” ve “Martı Motosiklet” uygulaması ile internet sitesine erişim engeli getirildi.

Martı scooter tipi araçlar için alınmış bir karar bulunmuyor. Erişim engelinin Martı TAG ve Martı Motosiklet ile kısıtlı olacağı düşünülüyor.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası ile scooter paylaşım şirketi Martı arasında tartışmalar yaşanmış ve taksici esnafı bunun korsan taşımacılık olduğunu savunmuştu.

MARTI TAG NEDİR?
Tek Araçla Gidelim (TAG) mottosuyla yola çıkan Martı TAG uygulaması araç paylaşımını içeriyor. TAG ile aracında boş koltuklarıyla yolculuk yapan sürücülerle aynı yöne gitmek isteyen yolcuları paylaşım yapıyor. Aynı rotada giden Martı TAG kullanıcıları anlaşılan ücret karşısında bir kişinin aracına binebiliyor.

Haber Merkezi

Editör: Nisa K.