6'lı Masa'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı olması durumunda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu cumhurbaşkanı yardımcısı yapacağını ifade etmişti. Başkentliler Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansure Yavaş'ın görevine devap edip etmeyeceğini araştırmaya başladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, Yavaş'ın görevine devap edip etmeyeceğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"KANUNEN BÖYLE BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

"Bazı haber bültenleri ve tartışma programlarında, ABB Başkanı Sn. Mansur Yavaş'ın seçimler nedeniyle görevini bırakacağına dair söylemler yer almaktadır. Kanunen de fiilen de böyle bir durum söz konusu değildir" diyen Gültekin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Başkan görevine devam edecek olup seçim sonrası da etkin bir Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevi ile -Ankara'da olduğu gibi- kimseyi ayırt etmeden, şeffaf, adil, katılımcı ve hesap verebilir bir yönetim anlayışı uygulayacaktır."

Haber Merkezi

Editör: Hüseyin Çözen