Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Balıkesir’in ardından Tekirdağ’da vatandaşlarla buluştu. Yavaş, “15 Mayıs günü artık memlekete huzur ve beraket gelecek. İnşallah baharlı günlere kavuşacağız” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Balıkesir’in ardından ikinci durağı Tekirdağ oldu.

Tekirdağ Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara seslenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ‘Gurur duyuyoruz’ sloganları ve alkışlar eşliğinde sahneye çıktı.

SEÇİMİ KAZANMAK İÇİN HER YOLA BAŞVURURLAR”

14 Mayıs günü yaşanacak değişimin öncüsünün gençler olacağını vurgulayarak konuşmasına başlayan Başkan Mansur Yavaş, “İlk seferde bitirecekler inşallah… Bir seçime gidiyoruz ama sanki savaşa gidiyoruz. Çünkü rakiplerimiz, inanılmaz bir şekilde nefret tohumları saçarak, iftiralar atarak seçime gidiyor. Ben isterdim ki iktidar yaptıklarıyla ortaya çıksın. Yapamadıklarını anlatsın ve yapacaklarını anlatsın. Ama anlaşılıyor ki; 21 yıldan sonra artık söyleyecek sözü olmayanlar ancak hakaret ve iftira atıyorlar” dedi.

2019 yılında gerçekleşen yerel seçimlerini kaybedeceklerini anladıklarında da iftira atmaya başladıklarını hatırlatan Yavaş, “Sayaçları PKK’lılar okuyacak, bunu ister misiniz?’ dediler. Bu tür iftiralara deliler bile güler. Biz de deliler gibi gülüyoruz bunların attığı iftiralara… Neden diyeceksiniz? Seçimi kazandık, devletin bekası gidermiş öyle söylediler. O söktükleri T.C. tabelalarını seçilir seçilmez yerine astık. ‘İşçileri çıkaracaklar’ dediler. Hiç kimseyi işten çıkarmadık. İstanbul’da da halkın iradesini zorla gasp etmeye çalıştılar. Diğer 10 belediyede de gördüğünüz gibi devletin bekasını tehlikeye sokacak hiçbir şey olmadı. Bunlar seçimi kazanacağım diye her türlü iftirayı atarlar, her yola başvururlar” diye konuştu.

“TÜRKİYE BİLİYOR KİMİN MİLLİ KİMİN GAYRİ MİLLİ OLDUĞUNU”

“En son ‘İşgal kuvvetleri ile istiklal kuvvetlerinin mücadelesi’ denmiş” sözleriyle açıklamalarını sürdüren Yavaş, şunları söyledi:

“Herhalde bizi gavur zannediyor. Ben şimdi onlara şöyle bir cevap verebilirdim; ikide bir gayri milli deyip duruyorlar ya Venezuela’dan bahsederdim, Hollanda’dan bahsederdim ama o konulara girmeyeceğim. Türkiye biliyor kimin milli kimin gayri milli olduğunu… Adalet Bakanı da ‘Şampanya ile kutlayanları mı yoksa sabah namaz kılanları mı seçeceksiniz’ demiş. Ben Ankara’dan bir örnek vereceğim. Aynısını bize de yaptılar. Biz o işgal altındaki belediyeden Ankara’yı kurtardığımız için, Ankaralı bizi seçtiği için Hacı Bayram Veli Camii’nde şükür namazı kıldık, ‘Bismillah’ diye de göreve başladık. Ama kendi kadın kollarının geçen seçimi kazandıktan sonra yaptığı eğlenceyi de gördük. Bunların adı siyaset değil bunların adı nefret siyaseti, korku siyaseti…”

“KİMLE KİMİN MÜCADELE ETTİĞİNİ GÖRÜN”

80’li yıllarda kurulan savunma ve güvenlik tesislerinin hükümet değişirken devredildiğini hatırlatan Mansur Yavaş, “Korku insana neler söyletiyor? O İHA‘lar SİHA’lar milletin malı… Nasıl daha önce Roketsan, Aselsan, Havelsan Türkiye için bir şeyler üretti ve size devredildiyse siz de ürettiklerinizi, ki yaptığınız iyi şeylerden Allah razı olsun diyoruz, onları getirip yeni hükümetin emrine vereceksiniz. Kandil silahı bırakmadıkça oraya füze olarak onlar gidecek. 3 defa terörist başını bırakmak için Terörle Mücadele Kanunu'nu Meclis'e getirdiler. CHP'li vekillerin protestosuyla geri çekmek zorunda kaldılar. Bebek katili cezasını çekmeden dışarı çıkmayacak. Çıkarırsanız yine siz çıkarırsınız. Seçimi kazanmak için her türlü sözü verirsiniz. İmralı'ya heyet göndermediniz mi daha önce? Aynı görüşü savunan partiyle yan yana geldiniz. İttifak değiliz diyorsunuz, utanıyorsunuz da milletin karşısına niye getirdiniz? Kimle kimin mücadele ettiğini görün” ifadelerini kullandı.

Anadolu Gemisi’nin siyasete alet edildiğini vurgulayan Yavaş, “Ya Millet İttifakı’nı iktidara getireceksiniz ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13’üncü cumhurbaşkanı olarak seçeceksiniz ya da 15 Mayıs’tan sonra faturalarla baş başa kalacaksınız. Pahalılıkla başbaşa kalacaksınız. İşsizler iş bulamayacak. Öğrenciler yine hayal kuramayacak. Maalesef bunlarla baş başa kalacaksınız. Önceden kime oy verdiyseniz verin ama 2-3 yıl öncesine kadar durumunuz düzeldiyse devam edin düzelmediyse 21 yıldır bunu düzeltemeyen iktidardan bir iyilik beklemek hayal olur. 21 yıldır yapamadığını hala vaat eden bir iktidar ile devam etmek isteyenler devam edebilir” dedi.

“YETİM HAKKI, KUL HAKKI YİYENLERDEN HESAP SORULACAK”

2019 Yerel Seçimlerinde de Ankara’daki rant imparatorluklarını bırakmamak için iftiralar atıldığını anımsatan Yavaş, “16 katrilyonluk ANKAPARK’ı toprağın altına gömdüler. Ankara’da şehre girdiğiniz zaman gördüğünüz kapılara harcanan para bugünün parasıyla 350 milyon lira. Bunların açığa çıkmasını istemiyorlar hepsini savcılığa verdim. O dosyalar bekletiliyor. Mayısın 15’inden sonra göreceksiniz hepsinin hesabı sorulacak. Yetim hakkı, kul hakkı yiyenlerden hesap sorulacak” diye konuştu.

“YAPTIKLARIMIZ YAPACAĞIMIZIN KÜÇÜK BİR ÖRNEĞİ”

Ankara’da değişen sosyal yardım anlayışı ve ilk defa hayata geçirilen kırsal kalkınma desteklerine de konuşmasında yer veren Yavaş, şöyle konuştu:

“Sayın Genel Başkanımızın Aile Desteği Sigortası var. Bu bütün kadınları kapsayacak, hiçbir çocuk mahzun kalmayacak ve hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, eğitimlerine devam edecek. Bizim bu yaptıklarımız yapacağımızın küçük bir örneği. Soğan olmuş 30 lira pahalı dersen bunlar ‘Soğan kafalı’ demeye başlıyorlar. Millet aç diyorsun, tatilden gelenlerin arabalarını gösterip ‘Aç diyenin ağzına kürekle vurmak lazım’ diyorlar. Yukarıdan öyle görünüyor. Girsinler esnafın yanına, pazarda dolaşsınlar, görsünler millet ne halde…”

“DENENMİŞİ DENEMEYE GEREK YOK”

Millet İttifakı hükümetinin tarımda da üretimde de çok büyük destekleri olacağının altını çizen Mansur Yavaş, “21 yıldır bunları başaramayan insanların artık başaracağından ümidimiz yok. En azından yeni bir hükümet getirmekle bir şans veriyorsunuz. Denenmişi denemeye gerek yok” dedi.

“Terörle de teröristle de işimiz yok. Katile katil deriz, teröriste terörist deriz” diyen Yavaş konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Artık bu devir kapanıyor. Millet İttifakı’nın altı Genel başkanı uzlaştılar. Türkçemizde uzlaşma kadar güzel bir kelime yok. Cenab-ı Allah, 7,5 milyar insanı farklı farklı yaratmış. Kimse kimseye benzemiyor. Herkes farklı düşünür, bu gayet normal… Herkesin fikrine saygı duymak zorundayız. Bizim Millet İttifakı olarak Cumhur İttifakı’na oy verenlere ya da vereceklere, yöneticilerine ya da mensuplarına yönelik ağzımızdan kötü bir söz çıkmıyor. Maalesef söyleyecek sözü olmayanlar karşımıza geçip illet zillet falan diye toplumun yarısını ötekileştiriyorlar. Hiç kimsenin buna hakkı yok. AK Parti’ye oy verenler de şereflidir millet ittifakına oy verenler de şereflidir. 15 Mayıs’ta her şey bitecek. Millet kararını verecek. Sonra herkes sorunlarıyla baş başa kalacak. Ya dertleri çekmeye devam edecek ya da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13. cumhurbaşkanı olarak o koltuğa oturtacak ve deneyecek. 15 Mayıs günü artık memleketimize huzur ve bereket gelecek. İnşallah baharlı günlere kavuşacağız.”

Haber Merkezi