Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş’ın Yenimahalle Batıkent’teki Seçim Koordinasyon Merkezi halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti. Ankara’ya hükmetmeye değil, hizmet yapmaya geldiklerini vurgulayan Yavaş, “Dürüst yönetilebileceğini gösterip, ‘Çalıyor ama çalışıyor’ lafını Ankara’nın kaldırımlarından sildik” dedi.

Yavaş, aynı gün Altındağ ve Yenimahalle Batıkent’te Seçim Koordinasyon Merkezi’ni (SKM) hizmete açtı. CHP’nin Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Fethi Yaşar’ın da katıldığı SKM açılışı halkın yoğun katılımıyla gerçekleşirken Mansur Yavaş, Yenimahalleli halk tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.

990D6Ecf4E0B744A4D52De49459F808C

“HİZMET YAPMAYA GELDİK” 

“5 yıl geçti. Hesap vermeye geldik” sözleriyle konuşmasına başlayan Mansur Yavaş, “Hesap nasıl verilir? Hesap sandıkta verilir. İnsanlar sizden memnun mu, bunu sandıkta anlarsınız. Eğer hiç kimseyi ayırmazsanız, dürüst belediyecilik yaparsanız, vatandaştan yana çalışırsanız, sandıktan çıkarsınız. Böyle yapmazsanız sokakta dahi gezemezsiniz” dedi.

Ankara halkından aldıkları parayı tekrar Ankara halkına harcadıklarını vurgulayan Yavaş “Biz hükmetmeye gelmedik. Çakarlı araçlarla, konvoylar halinde gezdiğimizi görmediniz. Çünkü biz hükmetmeye gelmedik. Hizmet yapmaya geldik” diye konuştu.

0F6E74Bc41C9Ba4B77393657Ff83F282

“HER ŞEYİMİZ AÇIK, KORKACAK HİÇBİR ŞEYİMİZ YOK”

Yavaş, Ankara’yı ortak akılla yönettiklerini belirterek, 5 yıl boyunca yapacakları yatırımlara, 1800 üyeden oluşan Kent Konseyi, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve meslek odalarıyla istişarelerde bulunarak karar verdiklerini söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak 4 binin üzerinde ihaleyi canlı yayınladıklarını kaydeden Yavaş, “Her şeyimiz açık. Korkacak hiçbir şeyimiz yok. Web sayfamızda Sayıştay raporlarına kadar hangi harcamayı nereye yaptık, kuruşuna kadar hepsini görebiliyorsunuz. Saklı hiçbir şeyiniz yok. Bazıları gibi ‘Biz hesabımızı öbür tarafta veririz’ demiyoruz. Hesabımızı önce halkın parasını kullanıyoruz, halkın önünde vereceğiz. Halkın önünde vereceğiz ki yarın öbür tarafa giderken alnımız açık gideceğiz” ifadelerini kullandı.

8A2F42F997C7750Ff3B87Fb3F2Bd0019

“DÜRÜST, ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Beş yıl boyunca kendisine güvenen Ankara halkının başını öne eğdirecek hiçbir işin içerisinde olmadıklarını vurgulayan Yavaş şunları söyledi:

“Bütün kötü propagandalara, iftiralara rağmen bizlere güvendiniz ve görev verdiniz. Allah'a çok şükür 5 yıl geçti, bugüne kadar sizlerin başını eğdirecek, utandıracak hiçbir işin içerisinde olmadık. Tam tersine yaptığımız çalışmalarla sizler bize destek oldunuz. İnşallah aynen, Ankara'ya dürüst, şeffaf bir şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz.”

895929Bf89A80B2545Feb3E9465C7Fec

“YEŞİL ALANDA BÜTÜN DÜNYA BAŞKENTLERİYLE YARIŞIYORUZ”

Beş yılda önceki dönem kadar kavşak yaptıklarını ve asfalt döktüklerini ifade eden Yavaş, 25 yılda yapılan kadar yeşil alanı Ankara’ya kazandırdıklarını belirterek, Türkiye’nin en büyük tarım ve rekreasyon alanı BAKAP’a işaret etti ve “Zaten yapacağımız hizmeti sanki başına kakar gibi ‘Hayırlı olsun’ diyerek pankartlarla duyurmadık. Oralara yaptığımız işlerin maliyetlerini astık, sadece ‘Bu kavşak hizmete açılmıştır. Kullanabilirsiniz’ dedik. Artık yeşille yarışıyoruz, bütün dünya başkentleriyle, betonla işimiz yok” dedi.

Yavaş, 2019 yerel seçimleri öncesi kendisine yönelik “İşçileri çıkaracak” iftiralarına değinerek konuşmasına şöyle devam etti:

Çankaya'da köşe bucak temizlik Çankaya'da köşe bucak temizlik

“Bir tane işçiyi işten çıkarmadık. Alın teriyle çalışan herkes bizim mesai arkadaşımızdır dedik. Ancak kendileri ne kadar gariptir ki işbaşına gelir gelmez 2019 yılında kendi partililerini dahi hepsini işten attılar. Şimdi diyorlar ki ‘İşçiye biz sahip çıkacağız.’ Ankara Büyükşehir Belediyesinin işçilerine sahip çıkacaklarmış. Sendikaları dahi yok. Sendikası olmayanların, işçi haklarından bahsetmesi mümkün değildir.”

“BİZİM PROJELERİMİZİN HEPSİNDE İNSAN VAR” 

Ankara’da sosyal yardıma ihtiyacı olan ailelere 3 yıldır “Başkent Kart” aracılığıyla destek olduklarını söyleyen Yavaş, “‘Projesi yok’ deyip bizim yaptıklarımızı taklit etmeye başladılar. Başkent Kart verip, içine para yükleyeceklermiş, esnaf para kazanacakmış. Yani merak ediyorum, nerede yaşıyorlar? Tam üç yıldır biz bunu uyguluyoruz. Üç yıldır kapı kapı paket dağıtma utancı ortadan kalktı. İnsanların başını eğdirme çoktan ortadan kalktı. İstanbul'daki adayları çorba dağıtacakmış. Mansur Yavaş çorba dağıtıyor diye dalga geçiyorlardı. Kadınlar istediği yerde otobüsten inebilecekmiş. Üç yıldır iniyor Ankara. Diyorum ki mansuryavasneyapti.com, MYAnkara mobil uygulamasına girin, benim yaptıklarımı yapın yeter. Proje arıyorsanız orada fazlası var çünkü bizim projelerimizin hepsinde insan var. İçinde insana yararlı olmayan hiçbir faaliyet yok” diye konuştu.

“ANKARA’DA 31 BİN EMEKLİNİN DERDİNE ÇARE OLUYORUZ”  

 Yavaş, Türkiye’de bulunan 30 büyükşehir belediyesi içerisinde emeklilere destek olan tek belediyenin Ankara Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyleyip, emeklilere İstanbul adayının 2 bin, Ankara adayının ise 5 bin lira destek olacakları açıklamalarına yönelik şöyle konuştu:

“Artırın, artırın. Belki hükümet duyar da onlar sizden fazla verir, hiç olmazsa emeklilerimiz rahat eder. Tam 31 bin emeklinin derdine çare olmaya çalışıyoruz. ‘Biz de doğal gaz vereceğiz’ diyorlar şimdi. Türkiye'de benden başka 3 yıldır 3’er ay müddetle 200 bin aileye doğal gaz veren yok. Aklınız şimdi mi başınıza geldi? Hadi onunla da yarışın da hükümet açıklama yapsın ‘Biz daha fazla doğal gaz vereceğiz’ desin de millet evinde rahatça ısınsın. Daha bizden çok şey öğrenecekler. Belediyecilik öğrenecekler. Ama en büyük özelliğimiz hiçbir Allah'ın kulunu ayırmamak. Cenabı Allah'ın yarattığı kutsal varlık olarak görüp bir kişiyi ayırmadık. Ankara'da bir tane muhtar, bir tane insan, ‘Verdiğim oydan dolayı ya da herhangi bir sebepten dolayı ben ayrıma uğradım’ diyemez. Herkesin vergisinden istifade ediyorsak herkese eşit olarak hizmet etmek durumundayız.”

“‘ÇALIYOR AMA ÇALIŞIYOR’ LAFINI ANKARA’NIN KALDIRIMLARINDAN SİLDİK”

 “Cumhuriyet Halk Partili belediyeler kendinden olmayana hizmet etmez” yönünde bir açıklama duyduğundan bahseden Yavaş, “Önceki yıllarda ‘En fazla oy verene önce hizmet yapacağız’ diyenleri duymadık mı? Bu anlayışın tümünü ortadan sildik. En önemlisi dürüst çalışmak suretiyle çalmadan da çalışılabileceğini gösterdik. Bugüne kadar hiçbir personelimiz savcılık yolu görmemiştir. Dürüst yönetilebileceğini gösterip, ‘Çalıyor ama çalışıyor’ lafını Ankara’nın kaldırımlarından sildik, darısı Türkiye’nin başına inşallah” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Kaynak: HABER MERKEZİ