Ankara çevre yolunda feci kaza: Otomobil tırın altına girdi
Ankara çevre yolunda feci kaza: Otomobil tırın altına girdi
İçeriği Görüntüle

Mamak Belediyesi, Türkiye Çevre Haftası kapsamında “Plastik Kirliliğiyle Mücadele” temalı atık toplama yarışması düzenleyerek çevre bilincini pekiştirdi. Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen yarışmada ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri en çok ambalaj ve tekstil atığı toplayarak kıyasıya yarıştı.

Plastik Kirliliğiyle Mücadelede Ödüller Sahiplerini Buldu (15)

Plastik Kirliliğiyle mücadelede ödüller sahiplerini buldu

Mamak Mehmetçik İlkokulu bahçesinde yapılan etkinliğe Mamak Belediyesi Başkan Yardımcıları Erdoğan Doğan, Sibel Emre, Fırat Gökçe, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Plastik Kirliliğiyle Mücadelede Ödüller Sahiplerini Buldu (17)

Çevre için hem eğlence hem eğitim

Yarışma kapsamında düzenlenen animasyon gösterileri, palyaço aktiviteleri, oyun parkları ve gençlik dans performansları çocuklara hem eğlenceli hem de öğretici anlar yaşattı. Etkinliğin dikkat çeken unsurlarından biri de, çevreci tasarımıyla Mamak Belediyesi’nin “Atiko” adlı otobüsü oldu. Çocuklar çevre dostu otobüse büyük ilgi gösterdi.

Plastik Kirliliğiyle Mücadelede Ödüller Sahiplerini Buldu (12)

Mehmetçik İlkokulu birinciliği aldı

Yarışmada birinciliği geçtiğimiz yıl olduğu gibi Mehmetçik İlkokulu elde etti. İkinciliği Boğaziçi İlkokulu, üçüncülüğü ise Abidinpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi aldı. Dereceye giren okullara masaüstü bilgisayar hediye edilerek başarıları ödüllendirildi.

Mamak Belediyesi, çevre bilincini artırmak ve gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak amacıyla bu tür etkinlikleri önümüzdeki dönemde de sürdürecek.

Kaynak: Haber Merkezi