Scottie Wilbekin'in eşi Maria Wilbekin kimdir? Scottie Wilbekin'in eşi Maria Wilbekin kimdir?

Mahfi Eğilmez, internettte en çok araştırılan isimler arasında yer alıyor. Yurttaşlar, "Mahfi Eğilmez kimdir? Mahfi Eğilmez nereli, kaç yaşında? Mahfi Eğilmez nereli, kaç yaşında? Mahfi Eğilmez ne mezunu? Mahfi Eğilmez evli mi" sorularına yanıt arıyor. Peki, Mahfi Eğilmez kimdir? Mahfi Eğilmez nereli, kaç yaşında? Mahfi Eğilmez nereli, kaç yaşında? Mahfi Eğilmez ne mezunu? Mahfi Eğilmez evli mi? İşte tüm merak edilenler...

Mahfi Eğilmez 3

MARİF EĞİLMEZ KİMDİR?

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni (iktisat ve maliye bölümü) bitirdS. Doktoramı Gazi Üniversitesi'nden 'Kamu İktisadi Teşebbüslerinin Finansmanı' başlıklı tezi savunarak aldı.

Mahfi Eğilmez 2

Maliye Müfettiş Muavini olarak başladığım kamu hizmetinde Maliye Müfettişi, Maliye Başmüfettişi, Gelirler Genel Müdür Yardımcısı (tedvir), Hazine Genel Sekreterliği Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı, Washington Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müşaviri,  Kamu Finansmanı Genel Müdürü, Hazine Müsteşar Yardımcısı, Washington Büyükelçiliği Ekonomi Ticaret Başmüşaviri olarak görev yaptı. 1997 yılının Temmuz ayında Hazine Müsteşarı olarak atandım, aynı yılın Aralık ayında bu görevden istifa ederek kamu hizmetinden ayrıldı.

Hazine'de görev yaptığım dönemlerde Temsan (Türkiye Elektromekanik Sanayii A.Ş.), TEK (Türkiye Elektrik Kurumu) yönetim kurulu üyeliklerinde, YÖK (Yüksek Öğretim Kurumu) üyeliğinde, Dünya Bankası ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası guvernör vekilliği ve guvernörlüğünde bulundu.

Kamu kesiminden ayrıldıktan sonra özel kesimde, çeşitli kuruluşlarda danışmanlık, yönetim kurulu başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliği yaptı. İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde 10 yıl, Kadir Has Üniversitesi'nde 8 yıl öğretim görevlisi olarak ders verdim. Yeni Yüzyıl ve Radikal Gazetelerinde köşe yazıları yazdım, CNBCe ve NTV Televizyonlarında uzun yıllar ekonomi yorumları yaptı. 

Hitit uygarlığının tanıtılmasına yaptığım katkılar nedeniyle Çorum ve Hattuşa (Boğazkale) belediyelerince fahri hemşehrilikle ödüllendirildim, Türk Eskiçağ Enstitüsü'ne muhabir üye olarak seçildi.

Yayımlanmış 25 kitabı ve çok sayıda makalemsi var.

Kaynak: Haber Merkezi