Lahmacun internette en çok araştırılan yemekler arasında yer alıyor.Lahmacun  Arama motorlarında''Lahmacun nasıl yapılır? Lahmacun'da hangi malzemeler kullanılır? İyi Lahmacun'un sırrı nedir?'' soruları aratılıyor. Peki Lahmacun nasıl yapılır? Lahmacun'da hangi malzemeler kullanılır? İyi Lahmacun'un sırrı nedir? İşte tüm merak edilenler...lahmacun (3)

Lahmacun, Türk mutfağına ait geleneksel bir yemektir ve ince bir hamur tabanı üzerine etli ve baharatlı bir harç sürülerek hazırlanır. İşte lahmacun yapımı için gereken malzemeler ve temel adımlar:

Malzemeler:

Hamur için:

İnci kefalinin muhteşem gece yolculuğu başladı! İnci kefalinin muhteşem gece yolculuğu başladı!

2 su bardağı un
1 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket yaş maya veya 1 çay bardağı yoğurt

Harç için:

250-300 gram dana kıyma (ya da dana-kişniş karışımı)
1 büyük soğan
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz ve karabiber

Üzeri için:

Domates
Yeşil biber
Maydanoz
Limon

lahmacun (1)

Yapılışı:

Hamur için unu bir kaba alın. Ortasını açıp tuz ve mayayı ekleyin. Yavaşça ılık suyu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru örtüp, yaklaşık 30 dakika kadar dinlendirin.

Harç için; soğanı ve sarımsakları ince bir şekilde doğrayın veya rendeleyin. Kıymayı, biber salçasını, pul biberi, sıvı yağı, tuzu ve karabiberi ekleyin. İyice karıştırın.

Hamurunuzu ceviz büyüklüğünde parçalara bölün ve her bir parçayı unlanmış bir zeminde açın. İnce bir yuvarlak şekil elde etmeye çalışın.

Hamurun üzerine hazırladığınız kıymalı harçtan sürün. Kenarlarını hafifçe kapatın ki lahmacununuz sızdırmasın.

Lahmacunları yağlı kağıt serili bir tepsiye yerleştirin ve 200 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 10-12 dakika kadar pişirin. Lahmacunlar altın sarısı bir renk alana kadar pişirmeye devam edin.

Lahmacunları fırından çıkardıktan sonra üzerlerine ince doğranmış domates, yeşil biber ve maydanoz serpin. Üzerine limon sıkarak servis edebilirsiniz.

lahmacun (2)

İyi bir lahmacunun sırrı:

Kaliteli malzemeler: İyi bir lahmacun yapmak için kaliteli kıyma ve taze baharatlar kullanmalısınız.

İnce hamur: Hamurunuzu mümkün olduğunca ince açın. Bu, lahmacunun daha lezzetli ve hafif olmasını sağlar.

Baharatlar: Baharatlar lahmacunun lezzetini belirler. Pul biber, karabiber, biber salçası gibi baharatları dengeli bir şekilde kullanın.

Pişirme süresi: Lahmacunu fazla pişirmemeye özen gösterin. Kısa sürede yüksek sıcaklıkta pişirme, hamurunun lezzetli ve çıtır olmasını sağlar.

Taze malzemeler: Lahmacunun üzerine ekleyeceğiniz domates, yeşil biber ve maydanoz gibi malzemelerin tazeliğine dikkat edin.

Editör: İrem Akbaş