Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan KYK başvuruları ne zaman belli olacağı gündeme geliyor. 2023 GSB KYK yurt başvuruları ne zaman açıklanacağı ve KYK yurt başvurusu (E- devlet) sorgulama ekranı merak ediliyor. Peki, KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI MI? KYK yurt sonuçları sorgulama ekranı, yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Detaylar haberimizdedir…

2023-2024 eğitim öğretim yılı için yurt başvuruları başladı. Her yıl hizmete açtığı yeni yurtlarla gençlere güvenli ve konforlu barınma imkanı sunan Gençlik ve Spor Bakanlığı, yurt başvurularını almaya başladı. Başvurular 2 Eylül 2023 tarihinde sona erdi. Bununla birlikte, yurt sonuçları henüz açıklanmadı.

29 Ağustos'ta başlayan yurt başvuruları, 2 Eylül saat 23.59'da sona erdi. Öğrenciler başvuru süresinin sonuna kadar e-Devlet üzerinden bilgilerini güncelleyebilecek.Başvurular e-Devlet üzerinden alınacağı için e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-Devlet şifresi almaları veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekiyor.Yurt başvuruları e-Devlet'te yer alan öğrenim bilgilerine göre alınacağı için öğrencilerin e-Devlet'teki okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri; bilgilerinde hata olan öğrencilerin, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerinin düzeltilmesini istemeleri gerekiyor. Başvuru sırasında hatalı ya da eksik öğrenim bilgisi belirten öğrencilerin yurt başvuruları geçersiz sayılacak.Gençlik ve Spor Bakanlığı 2023-2024 eğitim öğretim yılı KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarını henüz açıklamadı.

Ayakkabı profesörü'nden, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a özel ayakkabı! Ayakkabı profesörü'nden, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a özel ayakkabı!

Editör: Haber Merkezi 05