İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “rüşvet” ve “irtikap” soruşturmasında önemli bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6 kişiden 5’i tutuklanırken, tutuklananlar arasında Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel de yer aldı.

İran’dan ABD’ye Hark Adası tehdidine sert yanıt
İran’dan ABD’ye Hark Adası tehdidine sert yanıt
İçeriği Görüntüle

Savcılık tarafından yürütülen soruşturmanın kapsamına ilişkin detaylar sınırlı tutulurken, dosyada kamu görevinin kötüye kullanılması ve maddi menfaat temini iddialarının yer aldığı öğrenildi.

Günel: “İddialar iftira ve deli saçması”

İfadesinde suçlamaları reddeden Ömer Günel, soruşturmanın siyasi saiklerle kurgulandığını öne sürdü. Günel, sürece ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Bu kurgunun, bu planın Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından yapıldığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Günel ayrıca, kamuoyuna yansıyan bazı iddialara da tepki göstererek, “Aldığımız parayı İmamoğlu suç örgütüne gönderdiğimizi iddia etmek tam bir iftiradır ve deli saçmasıdır” dedi.

Siyasi boyut tartışması büyüyor

Soruşturma dosyasına giren iddialar ve Günel’in açıklamaları, olayın yalnızca hukuki değil siyasi boyutunun da tartışılmasına neden oldu. Günel’in işaret ettiği Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun, Ağustos 2025’te CHP’den ayrılarak AK Parti’ye katılması ise dikkat çeken bir arka plan olarak öne çıkıyor.

Soruşturmaya ilişkin yargı sürecinin nasıl ilerleyeceği ve yeni gözaltı ya da tutuklama kararlarının gelip gelmeyeceği merakla takip ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi