Türkiye KÜBİTET Birliği tarafından düzenlenen “KÜBİTET'liler Atasının Huzurunda” programı, 7 Kasım Cumartesi günü Ankara'da gerçekleştirilecek. Tamamı öğrenciler tarafından organize edilen etkinlikte, farklı şehir ve üniversitelerden yaklaşık 350 genç bir araya gelerek hem Anıtkabir'i ziyaret edecek hem de başkentin tarihî ve kültürel mekânlarını gezecek.

PROGRAM ANITKABİR ZİYARETİYLE BAŞLAYACAK

Etkinlik, saat 09.00'da Anıtkabir ziyaretiyle başlayacak. Katılımcılar, saat 12.00'de Ulus gezisi kapsamında Hacı Bayram-ı Veli Camii ve Türbesi ile 1. ve 2. Türkiye Büyük Millet Meclisi binalarını ziyaret edecek.

Program, saat 16.00'da düzenlenecek Seymenler gösterisi ve ardından Atatürk'ün sevdiği türkülerden oluşan konserle devam edecek.

GENÇLER ARASINDA DAYANIŞMA HEDEFLENİYOR

Türkiye KÜBİTET Birliği, organizasyonla üniversiteli gençler arasındaki kültürel dayanışmayı güçlendirmeyi, millî tarih bilincini pekiştirmeyi ve ortak değerler etrafında buluşmayı amaçlıyor.

Sosyal medyada 15 yaş sınırı: 1 Kasım'da başlıyor
Sosyal medyada 15 yaş sınırı: 1 Kasım'da başlıyor
İçeriği Görüntüle

Gençlerin kendi imkânları ve emekleriyle hazırladığı etkinlik, Ankara'nın tarihî mirasını tanıma fırsatı da sunacak.

KÜBİTET, 350 üniversiteli genci Anıtkabir'de buluşturacak

Kaynak: Haber Merkezi