Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu köy okullarında eğitim gören çocuklara kitap desteği vermeye devam ediyor. Kitabın yanında mont, bot gibi çocukların temel ihtiyaçlarını da karşılamaya çalışan federasyon aynı zamanda birçok öğrenciye burs imkânı da sağlıyor. Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı Ali Turgut, köy okullarındaki çocuklar için desteklerinin devam edeceğini ifade ederek, köy köy dolaşıp ziyaretlerde bulunarak çocukların eksiklerini tespit ettiklerini belirtti. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde Meclis Üyesi olan Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı Ali Turgut köy okullarındaki çocukların ihtiyaçlarını ellerinden geldiğince federasyon olarak karşıladıklarını belirtti. 

Turgut, Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte doğudaki köy okullarına her yıl kitap ve dergi hediye ettiklerini ifade ederek şunları söyledi: “Kitap ve derginin yanı sıra yüzlerce çocuğumuza bot, mont gibi temel ihtiyaçları noktasında da destek oluyoruz. Tüm bunlarla birlikte federasyonumuz 300 öğrenciye burs imkânı da sunuyor. Her yıl 8 Ocak’ta Sarıkamış şehitlerini anmak için Anadolu’dan Sarıkamış’a gelen hemşerilerimizle birlikte köy köy dolaşıp ziyaretlerde bulunuyoruz, yapabildiğimiz kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz.”

Gülay Atar

Editör: TE Bilisim