Süper Lig'in 13. haftasında Beşiktaş, Alanyaspor ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Mücadele, Alanyaspor'un 2-0'lık galibiyetiyle sonuçlandı. Beşiktaş, oynadığı son 3 maçtan (Hatayspor, Trabzonspor, Alanyaspor) mağlubiyetle ayrıldı. 

Alanyaspor'un ilk golü 14. dakikada Efecan Karaca'nın asistinde Babacar'dan gelirken, 90+4'te de Diedhiou ile 2. gol geldi. Bu sonuçla Beşiktaş, 20 puanla 7. sırada yer aldı. Alanyaspor ise 24 puanla maç fazlasıyla 3. sıraya yükseldi. Bu maçın zor olacağı maç öncesinden belliydi. Alanyaspor'un  bu sezonki performansını biraz takip eden herkes bunu kolaylıkla söyleyebilir,  tempoyu ne zaman istediyse yükseltti, ne zaman istediyse düşürdü.

Beşiktaş'ın  özellikle savunma bloğu ile orta alan arasındaki inanılmaz boşlukları  işlerine yaradı ve hiç affetmediler. Vida ve Welinton'un  ortak özellikleri  ağır olmaları. İleriye çıktıklarında geriye dönmeleri  zaman alıyor. Bu da kontrataktan rakiplerin önemli pozisyonlar bulmasına sebep oluyor. Son 6 maçında 4 mağlubiyet alan ve artık puan kaybına tahammülü olmayan Beşiktaş’ın, Bülent Korkmaz sonrası çıkışa geçen ve 9 maçta sadece bir mağlubiyet alan Alanyaspor karşısında kolay bir deplasman maçına çıkmayacağını biliyorduk. İlk üç haftada 9 gol yiyen Alanyaspor’u, sonraki 9 maçta kalesinde sadece 10 gol gören bir takıma dönüştüren, Korkmaz’ın karnesi, Rize mağlubiyetini saymazsak oldukça parlaktı.

İkinci yarıda Alex Teixeira’nın attığı şutta kaleci Serkan’ın güzel bir kurtarışını izledik. Onun dışında Beşiktaş taraftarını heyecanlandıracak tek bir pozisyon var mı ? Yok. Peki çifte kupalı şampiyon ne oldu da bu durumlara düştü? Rakibi merkezden delme yok, kaybedilen toplara baskı yok. Rakip ceza sahasında çoğalma yok, saha içinde oyun disiplini yok. İstek, yok, arzu yok savaşan bir takım hiç yok. Oyun kuramıyorsun. Çalışılmış bir duran top organizasyonu da yok. Sergen Hoca ikinci yarıda Can Bozdoğan ile Alex'i oyuna aldığında ceza sahası varyasyonlarını çoğaltmayı ve sonuca oralardan gitmeyi hedeflemişti. Dakika 60'ı gösteriyordu ve kurgulanan planla ilgili tek hareket görememiştik oysa. Bu gidişat Beşiktaşı bitirdiği gibi Sergen Yalçın’ı da bitirecek..

Editör: TE Bilisim