Kimchi internette en çok araştırılan yemekler arasında yer alıyor. Kimchi Arama motorlarında ''Kimchi nasıl yapılır? Kimchi hangi malzemeler kullanılır? Kimchi sırrı nedir? Kimchi nerelerde meşhurdur?'' soruları aratılıyor. Peki Kimchi nasıl yapılır? Kimchi hangi malzemeler kullanılır? Kimchi sırrı nedir? Kimchi nerelerde meşhurdur? İşte tüm merak edilenler...
kimchi1

Kimchi, Kore mutfağının en ünlü fermente lahana turşularından biridir ve Kore mutfağının vazgeçilmez bir parçasıdır. İşte temel bir kimçi tarifi ve kimçinin sırlarından bazıları:

kimchi-2

Malzemeler:

1 büyük beyaz lahana başı veya 2 küçük lahana
2 yemek kaşığı deniz tuzu (kaya tuzu veya iyonlu tuz kullanın)
1 yemek kaşığı bal (veya şeker)
2 yemek kaşığı balık sosu (veya soya sosu, eğer vegan bir seçenek isteniyorsa)
4 diş sarımsak, rendelenmiş veya ezilmiş
1 parça taze zencefil (yaklaşık 2 cm uzunluğunda), rendelenmiş veya ince muhafaza edilmiş
2 yemek kaşığı biber tozu (Kore biberi olan gochugaru tercih edilir)
3-4 yeşil soğan, yerleştirilir
1 yemek kaşığı susam yağı (isteğe bağlı)

kimchi
Hazırlık:

Lahanayı yıkayın ve ayırın. Yaprak tuzu ile hafifçe ovalayın ve iyice karıştırın. Ayrıca lahana yapraklarını büyük bir kaba yerleştirin ve üzerini kapatacak kadar su ekleyin. Lahana yapraklarını suyun içinde yaklaşık 1-2 saat bekletin. Lahana yumuşatılmalıdır.

Lahana yapraklarını iyice sıkın ve sıkın. Tüzün fazlasını çıkarmak için sıkı.

Bir çeşitlemede, bal, balık sosu (veya soya sosu), sarımsak, zencefil ve biber tozunu bir sos hazırlayın.

Lahana yapraklarını keskin bir bıçakla istenilen büyüklükte karıştırın ve karıştırın. Yeşil soğanları da ekleyip iyice karıştırın.

Göle dönen yolda mahsur kalan araç kurtarıldı Göle dönen yolda mahsur kalan araç kurtarıldı

Hazırlanan karışım hava geçirmez bir kaba yerleştirin. Fazlalığını azaltarak bastırarak hava akışını önleyin.

Kimchi, odadaki birkaç saat fermente olabilir, ancak daha fazla lezzet elde etmek için bölgede 2-3 gün boyunca olgunlaşmanız tavsiye edilir. Bu süreç sırasında lezzet daha da derinleşir.

Kimchi'nin Sırları:

Fermentasyon: Kimchi'nin anahtarı, lahananın fermente edilmesidir. Fermentasyon süreci, kimchiye özelliklerinin keskin tadını ve aromasını kazandırır. Bu süreci hızlandırmak için odayı 1-2 gün bekletmek yerine olgunlaştırmak daha uygundur.

Biber Tozu: Kimçiye acı ve bitkinin tadını veren ana malzeme, özellikle Kore biberi olan gochugaru'dur. Bu biber, kiminçinin kendine özgü tadını çıkaran önemli bir üründür.

Deniz Tuzu: Kimchi programının kullanılan tuz, fermente işlemi ve lahananın suyunu salmasına yardımcı olur. Deniz tuzu, kimchiyi tatlandırırken kimyasal katkı maddelerinin daha sağlıklı bir seçeneğidir.

Meşhur'un Olduğu Yerler: 
Kimchi, Kore'nin ulusal yemeği olarak kabul edilir ve Kore mutfağının her yerde yaygın olarak tüketilir. Kore dışında da popüler hale gelmiş ve dünya genelinde birçok Kore restoranında ve uluslararası pazarlarda bulabilirsiniz. Kore dışında da kimchiyi sıklıkla tüketen ülkeler arasında Japonya, Çin ve bazı Güneydoğu Asya ülkeleri bulunmaktadır.

Editör: İrem Akbaş