Malatya Valiliği, depremden etkilenen kentlerden olan Malatya’da Saadet Partisi’nin kurduğu aşevi çadırının kaldırılmasını talep etti. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da ziyaret ettiği çadırın gerekçe gösterilmeden kaldırılmasının istendiğini belirtildi.

SAADET'ten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Malatya’da partimizin destekleriyle kurulan, günlük 10 bin kişilik sıcak yemek ikramı yapılan aşevimiz, Malatya Valiliği tarafından herhangi bir gerekçe olmaksızın 2 saat içinde kaldırılması Malatya İl Başkanımız Mustafa Canbay’a iletilmiştir. Depremin ilk günlerinden itibaren büyük bir fedakarlık ve gayretle dayanışma içeresinde depremzedelere hizmet veren aşevimizin kapatılması kararını kınıyor ve bu kararı kamuoyunun vicdanına sunuyoruz."

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu Tepki Gösterdi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada aşevinin kaldırılması talebine tepki gösterdi. Karamollaoğlu, “Partimizin öncülüğünde Malatya'da kurulan ve günlük 10 bin kişilik yemek ikramı yapılan aşevimizi hangi gerekçe veya korkuyla kapatma kararı alıyorsunuz? İktidarı uyarıyorum; bu yanlış kararınızdan ve süreç boyunca sergilediğiniz bu bağnazlık ve aymazlıktan derhal vazgeçin” dedi.

temel-karamollaoğlu-açıklama

''Aşevinin siyaseti olmaz''

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da karar tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 

"Milletimize bu kötülüğü yapmayın, nefsinize yenilmeyin, aşevinin siyaseti olmaz. Geçmiş olsun Temel Bey dostum…"

kemal-kılıçdaroğlu-açıklama

Haber Merkezi

Editör: Rozita Hamidi Cizreli