CHP’nin 7’nci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Haziran’da görülecek olan 38’inci Olağan Kurultay’ın iptali istemiyle açılan davaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Sözcü gazetesi ve TGRT Haber’e konuşan Kılıçdaroğlu, “Göreve gelse bile partiyi yönetemez” yönündeki yorumlara tepki göstererek, “13 yıl kim yönetti? Asıl kayyum olursa partiyi kim yönetecek? Böyle bir şey kabul edilemez” dedi.
Kurultay davasını kendisinin açmadığını, sürecin “değişimci” delegeler tarafından başlatıldığını belirten Kılıçdaroğlu, “Bu davada partiyi tartıştırmamak için ifadeye gitmedim. Kararı tanımıyorum demek hukuki bir karşılık oluşturmaz. Görevi kabul etmemem durumunda kayyum riski ortaya çıkar. Umarım böyle bir karar çıkmaz” ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu, mevcut Genel Başkan Özgür Özel ile şu an için doğrudan görüşme planı olmadığını, ancak karar sonrası durumun birlikte değerlendirilebileceğini söyledi. “İster arar görüşür, isterse ben davet ederim” dedi.
“CHP vesayeti kabul etmez”
CHP’nin hiçbir zaman vesayet altında yönetilmediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “CHP Atatürk’ün kurduğu, devleti kuran partidir. CHP vesayeti kabul etmez. Özgür Bey’i görevi devrederken uyardım ama şu anda karar almakta zorlanıyor” şeklinde konuştu.
Kılıçdaroğlu, yeniden göreve gelmesi halinde parti içi barışı öncelikli hedef olarak belirleyeceğini ifade ederek, “Partinin barışması, bütünleşmesi lazım. Zaman ayrılık zamanı değil. İnsanlar birbirine kinlenmiş olabilir, bunu kırmamız lazım” dedi.
“Kayyum gelirse partiyi kim yönetecek?”
Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş ve Vahap Seçer ile yaptığı görüşmeye ilişkin de bilgi verdi. Görüşmede Engin Özkoç’un daha çok söz aldığını, Seçer’in kayyum konusunda kendisine hak verdiğini, Yavaş’ın ise bir araya gelerek konunun çözülmesi gerektiğini ifade ettiğini aktardı. “Ortada henüz bir karar yok. Karar çıkarsa partiyi kayyuma teslim edemem” diye konuştu.
CHP’ye yönelik yorumların bir “tuzak” olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, “CHP’nin DNA’sı ile oynanıyor. Buna izin veremem, veremeyiz. Yapılan özel görüşmelerin sızdırılması doğru değil. Benden izin alınmadı” ifadelerini kullandı.
Öte yandan, TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik de Kılıçdaroğlu ile görüşmesini anlatarak, “Yarım saatten uzun süren görüşmede, TGRT Haber’deki yorumlarımızı beğenerek takip ettiğini ve objektif yayıncılık nedeniyle teşekkür ettiğini söyledi” dedi.


