Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesindeki Kesikköprü Kültür Kampı, yenilenmesinin ardından yeniden hizmet vermeye başladı. Kesikköprü Barajı kıyısındaki kampın ilk konukları Ankara'nın merkez ilçelerinden gelen muhtarlar, eşleri ve çocukları olurken, aileler 4 gece 5 gün süren programda sosyal ve kültürel etkinliklere katıldı.

Kesikköprü Kültür Kampı Yeniden Hizmete Açıldı (4)

Kesikköprü Kültür Kampı'nda geziler düzenlendi

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı iş birliğinde düzenlenen programda muhtarlar ve aileleri Kapadokya ve Tuz Gölü gezilerine katıldı. Konuklar seramik atölyesinde vakit geçirirken kamp alanındaki sosyal alanlardan da yararlandı.

Program sırasında Perseid meteor yağmurunu da izleyen konuklar, Kesikköprü Barajı kıyısındaki kamp alanında doğayla iç içe vakit geçirdi.

Kesikköprü Kültür Kampı Yeniden Hizmete Açıldı (2)

Ankara’daki feci kazada hayatını kaybeden öğretmen toprağa verildi
Ankara’daki feci kazada hayatını kaybeden öğretmen toprağa verildi
İçeriği Görüntüle

Kesikköprü Kültür Kampı muhtarlardan değerlendirme aldı

Osman Temiz Mahallesi Muhtarı Serdar Çiftçi, programın motivasyon ve kaynaşma açısından önemli olduğunu belirterek, "Hem motivasyon açısından hem kaynaşma açısından harika bir ortam. Bir insanın rahatlıkla kafasını dinleyebileceği, huzur içerisinde bulunabileceği bir ortam. Gerçekten çok güzel. Bütün muhtar arkadaşlarımızın gelip bu ortamı görmelerini isterim" dedi.

Çankaya Aydınlar Mahallesi Muhtarı Latife Aydın ise kampa ilk kez katıldığını belirterek, Tuz Gölü ve Kapadokya gezilerinin verimli geçtiğini söyledi. Aydın, belediyenin çalışmalarını ve gezilerde edindikleri izlenimleri azalarıyla birlikte mahallelerinde anlattıklarını ifade etti.

Kesikköprü Kültür Kampı Yeniden Hizmete Açıldı (1)

Yenimahalle Çamlıca Mahallesi Muhtarı Hafize Tan, kampın yeşil alan içerisinde bulunmasına ve Kesikköprü Barajı'na dikkat çekerek doğayla iç içe bir ortam sunduğunu söyledi. Yenimahalle Yirmibeş Mart Mahallesi Muhtarı Ayşe Kıyak da kamptan memnun kaldığını ifade ederek sağlanan imkân için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a teşekkür etti.

Sincan Çokören Mahallesi Muhtarı Hayrettin Atak düzenlenen program nedeniyle teşekkürlerini iletirken, Sincan Ücret Mahallesi Muhtarı İsak Bilici de gezilerden memnun kaldıklarını belirtti.

Kesikköprü Kültür Kampı Yeniden Hizmete Açıldı (3)

Kesikköprü Kültür Kampı 150 kişiye hizmet veriyor

150 kişi kapasiteli Kesikköprü Kültür Kampı'ndan yaşlılar, engelliler, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları 4 gece 5 gün ücretsiz yararlanabiliyor. Ulaşımın belediye tarafından sağlandığı tesiste kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinin yanı sıra çeşitli ikramlar sunuluyor.

Tesiste havuz, kütüphane, çocuk etkinlik alanı ve oyun salonu da bulunuyor. Konuklar için kamp süresince günübirlik kültür gezileri düzenlenirken, hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşlar tatilkamplari.ankara.bel.tr adresi üzerinden ön başvuru oluşturabiliyor.

Muhabir: Mustafa Ergün