Kereviz Sapı Ve Yaprağının Faydaları Nelerdir? Kereviz Sapı Ve Yaprağı Ne İşe Yarar, Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Kereviz, esasen yararları saymakla bitmeyecek kadar çok olan sebzelerin en başında yer almaktadır. Özellikle sağlık için bir hayli yararlı olan kereviz sapı bireylere sağlık bakımından destekleyici bir sebze olarak kullanılmaktadır. Pek çok kişi kereviz sapının yararları merak etmektedir.

Kereviz Nedir?

Kereviz, yaygın kullanılmakta olan şifalı bitkilerden birisidir; kan sulandırıcı ve antioksidan fonksiyonları mevcuttur. Etkili bir iltihap giderici kabul edilen kereviz, alkali bir sebzedir ve bununla beraber asitli gıdaları nötralize etmektedir.

Anavatanı Doğu Akdeniz bölgesi olan ve ılıman iklimler içerisinde yetişebilen maydanozgiller ailesinden olan kereviz bitkisinin boyu iki metreye kadar uzayabilmektedir. İki senelik bir bitki olan kerevizin krem ya da beyaz rengi çiçekleri üç ile altı milimetre çapında olmaktadır. Bir hayli büyük olan meyvesi, patatese benzemektedir ve kerevizi pek çok yemek türünde kullanmak mümkündür. Kerevizin bilinen yirmi kadar alttürü bulunmaktadır.

Mide gribi nedir? Mide gribi belirtileri neler? Mide gribi nedir? Mide gribi belirtileri neler?

Kereviz1

KEREVİZ SAPI VE YAPRAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

Kereviz sapı suyu son senelerde bir hayli popüler olmaya başlayan içeceklerin en başında gelmektedir. Pek çok yararı bilinen kereviz sapı suyu özellikle de yüksek kolesterol ve yüksek tansiyon gibi rahatsızlıklara iyi gelmektedir. Sebzenin kendisinde, yapraklarında, saplarında ve tohumlarında oldukça çok miktarda vitamin mineral ve antioksidan bulunmaktadır. Bunun yanında kereviz sapının ve yapraklarının suyunun sıkılarak da tüketilmesi bir hayli yararlıdır.

KEREVİZ SAPI YAPRAKLARI HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR?

Kereviz sapı ve yaprağı pek çok hastalığa iyi gelir

Yüksek kolesterolü düşürür

Anti-inflamatuarlar içerir

Karaciğeri korur

Kilo vermeye yardımcı olur

Sindirim sistemini rahatlatır

Anti-bakteriyel işlevleri bulunur

Kanserden korur

Böbreklere ve böbrek hastalıklarına iyi gelir.

Kaynak: Haber Merkezi