Ankara’da bir dönem hava sıcaklıkları iyi gidiyorken yine soğuklar yüzünü göstermeye başladı. Bir bakıma doğru olanı da bu. Eskilerin bize ‘nerede o eski kışlar’ söylemini hatırlayacak olursak şuan neredeyse ilkbahar havasındayız.  Ama yine de Ankara’ya beklenen kar yağışı gerçekleşmedi. Şuan sadece kuru soğuk var ve barajların suyu neredeyse bitmek üzere. Umuyoruz ki en kısa sürede beklenen kar yağışı da gelecektir. 

Temennimizin ardından biraz da işin sağlık boyutuna bakacak olursak havalar grip ya da nezle olmak için çok müsait. Başımızda birde korona virüs belası var ki şu dönemde soğuk algınlığına yakalanmamak için daha da dikkat etmek gerekiyor. Aslında en yanıltıcı havalar bu aylar kalın giysen olmuyor, ince giyinsen olmuyor. İnsan ne yapacağını şaşırıyor. Grip ve soğuk algınlığı da en çok bu mevsimlerde görülüyor. O yüzden bu aylara çok daha dikkat etmeye çalışıyorum giydiğimden çok ne yediğime özen göstermeye çalışıyorum. Vitamin takviyesi burada kilit rol üstleniyor.

Hastalığa yakalanmamak için tedbiri erkenden alıyorum. Misal, bol bol su içiyorum sıvı tüketiyorum. Vücut direncimi arttıracak besinler tüketiyorum. Probiyotik ile lifli gıdalar da bağırsak florasını dengeleyerek yine bağışıklık sistemimi güçlendirmeye çalışıyorum. Özellikle, Probiyotik içeren gıdalar düzenli tüketildiğinde bağırsak florasını ve bağışıklık sistemini güçlendirerek grip ve soğuk algınlığından korunmaya yardımcı oluyormuş. Bu anlamda yoğurt ve kefiri çokça tüketmeye gayret ediyorum.

Yediğime içtiğime dikkat ediyorum buraya kadar tamam ama size bir sır vereyim mi en önemlisi kendinizi seveceksiniz. Olduğunuz gibi kabullenip, hatalarınızla, hayal kırıklıklarınızla, her şeyinizle kendinizle barışık olacaksınız. Aynaya baktığınız anda karşıda gördüğünüz o yüze sımsıcacık gülümseyeceksiniz. Kin gütmeyecekseniz. En çok kendinize sarılacaksınız sonra da sevdiklerinize. Sağlıklı ve dinç kalmanın en önemli altın kuralı bu bence…Diğer türlü oldu mu hastalıklar kapıdan hiç eksik olmaz. Siz siz olun ve önce kendinizi iyi edin.
‘’Güzel olduğunuza inanın ve başkalarının onayına ihtiyaç duymayın. Diğerleri sizi sevmeden önce, siz kendinizi sevin’’

Editör: TE Bilisim