Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun üniversite diploması vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Özellikle sosyal medyada Kemal Kılıçdaroğlu'ndan diplomasını paylaşması isteniyor. Peki 6'lı Masa'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun üniversite diploması var mı? Hangi üniversiteyi bitirdi? Kemal Kılıçdaroğlu diplomasının fotoğrafını paylşatı mı? Ayrıntılar haberimizde. 

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu kimdir (1)

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN EĞİTİM HAYATI

Kemal Kılıçdaroğlu, tapu memuru Kamer Bey ile ev hanımı Yemuş Hanım'ın yedi çocuğundan dördüncüsü olarak 17 Aralık 1948′de Tunceli'nin Nazımiye ilçesine bağlı Ballıca köyünde dünyaya geldi. Kendisinden on dakika önce Adil adlı bir ikizi doğdu. Ailenin daha önce sahip olduğu ‘Karabulut’ soyadı, yaşadıkları köyde herkesin aynı soyadını taşıması nedeniyle, babası tarafından 1950’lerde ‘Kılıçdaroğlu’ olarak değiştirildi. Kemal Kılıçdaroğlu ilk ve ortaöğrenimini Erciş, Tunceli, Genç, Elâzığ gibi Anadolu’nun çeşitli yerlerinde tamamladı.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu kimdir (3)

GAZİ ÜNİVERSİTESİ'NDEN MEZUN OLDU

Elazığ Ticaret Lisesini 1967′de birincilikle bitirdi. Lisans eğitimini Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinin Ekonomi-Maliye Bölümünde (günümüzdeki adıyla Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü) 1971 yılında tamamladı.

Kılıçdaroğlu henüz diplomasının fotoğrafını paylaşmadı. 

Haber Merkezi 

Editör: Hüseyin Çözen