Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 22 Kasım tarihli grup toplantısında konuştu. Huzur içinde yaşamak istiyorsanız, kimsenin kimliği, inancını siyasete malzeme etmek istemiyorsanız çok açık ve net söylüyorum oyunuzu bize vereceksiniz, bu ülkede barışın, huzurun adresi biziz diyen Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

“Biz 85 milyonu kucaklamak istiyoruz. Beraber, birlikte yaşamak istiyoruz.”

“Siyasetin kör kuyusuna ülkeyi sokamazsınız. Soktuğunuz andan itibaren kavga ortamına toplumu ittiğiniz zaman o toplumda huzur bırakamazsınız.”

“İnsanların düşünceleri farklı olabilir. Boşuna mı demiş atalarımız akıl akıldan üstündür diye. Oturalım, konuşalım. Konuşamayan, dertleşemeyen bir Türkiye var.”

“Geçmişte iktidar partisine veya MHP'ye oy veren vatandaşlarım olabilir. Bir şey söylüyorum o kardeşlerime. Türkiye'nin bu gidişinden siz de huzursuzluk duyuyorsanız sandığa gidince oyunuzun rengini değiştirmek zorundasınız.”

“Türkiye'yi terör girdabından çıkarmak zorundayız. Terör bir insanlık suçudur bunu tüm dünyaya anlatmak zorundayız.”

“Terörün sağı solu yoktur. Terör acaba ne kazanırım, nasıl lehime çevirebilirim diye iç politika malzemesi olamaz.” 

“Terör bir insanlık suçuysa ve hepimiz insana saygı duyuyorsak o zaman terör konusunda birlikte olmak zorundayız.”

“Asıl sorulması gereken soruyu daha sormadık. Bu terörist sınırdan nasıl geçti? Kim geçirdi bunu sınırdan? Nasıl oluyor Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sınırları yol geçen hanına dönebiliyor?”

“Terör bir insanlık suçudur, terörün sağı solu yoktur.”

“Terör iç politika malzemesi olamaz, olmamalıdır. Terör bir insanlık suçuysa o zaman bu konuda beraber olmak zorundayız.” 

“Ülkemizi yeniden inşa etmek istiyoruz, terörden uzak bir ülke istiyoruz.”

“3 Aralık'a kadar sabredin. 3 Aralık'ta yeni bir vizyonu açıklayacağız.”

“Türkiye'nin tarihine şöyle bir bakın. Ortalama 7 yılda bir kriz olur. Bazen çok derin ve bu krizlerden bir avuç insan çok faydalanır. Milyonlar bu kriz nedeniyle büyük mağduriyetler yaşar.”

“Türkiye'yi bu kriz zincirinden kurtarmamız lazım. Emin olun çok güzel şeyler açıklayacağız. Sonsuza kadar krizi bitirecek bir vizyon açıklayacağız.”

“3 Aralık'ı bekleyin ve asla unutmayın geliyor gelmekte olan.”