CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin 08.11.2022 tarihindeki grup toplantısında, “Beni dikkatle dinlemenizi istiyorum” diyerek konuşmasına başladı. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

“Türkiye bir yol ayrımına gidiyor. Birlikte demokratik kurallar içinde Türkiye’yi dönüştürmek için mücadele ediyoruz.”

“20 yıldır iktidarda tek başına olan bir iktidar, kendi çıkardığı kanunda 191 kez değişiklik neden yapar? Bir kanunla bu kadar uğraşmanın temel sebebi nedir?”

“Merkez Bankası’nın ihtiyat akçesi, kara gün akçesidir. Gerektiğinde en son kullanılacak olan bu kaynağa bugüne kadar hiçbir iktidar el sürmedi, gözü gibi korudu. Çıkarılan bir kanunla 2019 yerel seçimlerinden hemen önce ihtiyat akçesinin tamamını aldılar.”

“Bu milletin vicdanına, ahlakına, erdemine güveniyorum.”

“Devleti çürütmenin üçüncü aşamasına geçtiler swap ile. Swap aslında borç para. Merkez Bankası’na borç parayı nasıl bulabilirim diye çalıştılar. Merkez Bankası’nın kasası -58,5 milyar dolar açık veriyor.”

“Dördüncü aşama varlık barışları. Bir değil dokuz kez süresi uzatıldı. Şu demek varlık barışları; kim olursan ol, ne iş yaparsan yap, ne getirirsen getir, kaynağını asla sormayacağım.”

“Kara para, iyi parayı ülkeden kovar. İyi para çekildi. Gerçek yatırımcı kaçtı. Bu yılın ilk 8 ayında gelen kara para yabancı sermayenin 4 katı.”

“Türkiye kirlilikten, rüşvetten, uyuşturucudan kurtulmak zorunda.”

“Kara paranın Türkiye’de aklandığını Mısır’daki sağır sultan bile duydu. Kirli paradan, uyuşturucu parasından medet umanlardan evlatlarınızı, ülkenizi, komşunuzu, çevreyi seviyorsanız uzak durun.”

“Bay Kemal 85 milyonun hakkını ve hukukunu koruyacaktır.”

“Parayla teslim alındıysanız, iradeniz de teslim alınmış demektir.”

“Bürokrat arkadaşlara bir çağrı yapayım, ülkenize sahip çıkın, hiçbir yanlış işleme sakın ola imza atmayın.”

“Tuz koktu, su çürüdü, ikisi birden oldu, geldiğimiz yer tam bu noktadır.”

“Kimse endişelenmesin, Türkiye’yi kirlilikten arındırmak Bay Kemal’in işidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin güvencesi de teminatı da Cumhuriyet Halk Partisi’dir.”

“Cumhurbaşkanı adayını 6 namuslu lider belirleyecek.”

“Milletler istila ve savaşlarla değil, iç çürümeyle yok olurlar. Bu yok olma süreci hızlı bir şekilde frenlenmeli.. bu kötü gidişe bir dur demeliyiz.”

“Biz devletle kavgalı değiliz. Biz uyuşturucu baronlarına yol açanlarla kavgasıyız.”

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nı siyasi yasaklı yapmaya çalışıyorlar. Açıkça söylüyorum, Ekrem İmamoğlu büyük lokmadır, boğazınıza takılır. Biz Ekrem İmamoğlu’nu kimseye yedirmeyiz.”

“Kimse endişelenmesin Bay Kemal temiz parayı buldu. Temiz para nedir? Yeşil yatırımlar, teknolojik yatırımlardır. Bu para vatan evlatlarına gider. 5 trilyon dolar yatırımcı parası olan kurumlarla görüştüm. Bu parayı bulmak yetmez. Gençlerimizi bu parayla buluşturacak arabulucu beyinler bulmak lazım. Bunlar dünyaya kaptırdığımız en iyi beyinlerimiz. MIT'ye onun için gittim. Bu beyinlerden bu parayı ve gençleri yönlendirmesini isteyeceğim.”

“Ben büyük bir koalisyon kuruyorum. En genç beyinlerin koalisyonunu kuruyorum. Türkiye'yi geleceğe taşıyacakların koalisyonunu kuruyorum.”

“Kasımın sonunu bekleyin diyorum. Türkiye 21. yüzyılın yıldızı haline nasıl gelecek onu anlatacağım.”

“Ayağa kalk CHP, ayağa kalk Türkiye. Nefsine hakim olanların iktidarı geliyor.” 

“Bedeli ne olursa olsun, mutlaka kazanacağız.”