Kedilerin karakterleri farklılık gösterir. Bazı kediler konuşkandır, bazı kediler sesizdir. Kedilerin çıkardıkları seslerle ne zaman acıktıklarını ve ne zaman şefkatli hissettiklerini anlamak mümkündür. Kedilerin kendilerini tehdit altında hissettikleri durumlarda çıkardıkları seslerle anlatacaklardır. Sıklıkla ilgilenilen ve iyi bir şekilde sosyalleştirilen yavru kediler, daha fazla ses çıkaran yetişkin kedilere dönüşebilir. Kediler ayrıca yaşlandıkça daha fazla ses çıkarabilirler. Bu durumun nedenleri, yaşa bağlı demans ve görme yeteneğinin bozulmasıdır. Endişeli veya kafası karışık hisseden bir kedi, güvende hissetmek için miyavlayabilir. İşitme kaybı, bir kedinin normalden daha yüksek sesle ses çıkarmasına neden olabilir çünkü ses seviyesini belirleyemezler. Belirgin herhangi bir davranış değişikliğinde kedinizin hasta veya acı çekmediğinden emin olmak için onu veterinere götürmeyi ihmal etmeyin.

Kedi Sesleri Ve Anlamları

Kedilerin Çıkardığı Sesler

Miyavlama çok amaçlıdır; kediler "miyav" kelimesini selamlama, komut, itiraz veya duyuru olarak kullanmaktadır. Bazı insanlar kedilerinin evin içinde dolaşırken kendi kendine miyavladığını da gözlemlemiştir.

Cıvıltı, bir anne kedinin yavrularına kendilerini takip etmelerini söyleme şeklidir. Size yönelikse, muhtemelen kediniz onları, yemek kaselerine kadar takip etmenizi istediği söylemeye çalışır. Birden fazla kediniz varsa, onların birbirleriyle bu şekilde konuşma şekilleri de olabilir.

Mırıldamak genellikle memnuniyet belirtisidir. Kediler mutlu olduklarında, hatta yemek yerken bile mırıldanma sesini çıkarabilirler. Ancak bazen bir kedi, endişeli veya hasta olduğunda, mırıltısını kendisini rahatlatmak için kullanır.

Hırıltı, tıslama veya tükürme, kedinin sinirlendiğini, korktuğunu, öfkelendiğini veya saldırgan olduğunu gösterir. Bu sesleri çıkaran kediyi rahat bırakmanız tavsiye edilir.

Ateş Yağmuru (Skyfire) filminin konusu ne? Ateş Yağmuru (Skyfire) filminin konusu ne?

Uğultu ya da uluma sesleri, kedinizin bir tür sıkıntı içinde olduğunu gösterir. Bu sesi çıkarıyorsa kedinizi hemen bulmalısınız. Ancak bazı kedilerde bu sesler çiftleşme davranışının bir parçasıdır. Kediniz yaşlıysa, özellikle demans gibi bir hastalıktan muzdaripse, yönünü şaşırdığı için de uluyabilir.

Gevezelik, cıvıltıyla birlikte kedilerin pencerede oturup kuşları veya sincapları izlerken çıkardığı seslerdir. Bu genellikle heyecan anlamına gelir. Bu sesin bir diğer karşılığı ise acıktığı anlamına gelebilir.

Kaynak: Haber Merkezi