Törene Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, ABB Meclis Başkanvekili ve Keçiören Belediye Başkan Aday Adayı Fatih Ünal, önceki dönem AK Parti Keçiören İlçe Başkanı ve Keçiören Belediye Başkan Aday Adayı Zafer Çoktan, Keçiören İlçe Milli eğitim Müdürü Yaşar Türk, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Keçiören Bilim Sınıfı (2)

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok açılışta yaptığı konuşmada, “Eğitime hizmet seferberliğimiz 1994 yılında başladı. O zaman belediyelerde çok fazla bir faaliyet alanı yoktu. Park, bahçe, kaldırım, yol, çöp toplama işleri vardı. 1994 yılında biz aday olduğumuzda Atapark'ın tamamı gecekonduydu. Keçiören'in 6'da 5'i gecekonduydu. Burada birçok mahallemiz çamur altındaydı. Keçiören Tepebaşı benim çocukluğumun geçtiği yer. Her yer topraktı. 1971 yılından beri Keçiören’deyim. 1994’te göreve başladık. O zaman batmış bir belediye var. Yani Türkiye'nin en borçlu belediyesiydi. Tabii okullarımızdan gelen talepler de vardı. Deniyordu ki ‘belediye yapamaz.’ Peki, niye yapamaz? Öyle bir yetkimiz yok. Dedim ki bu para kimin? Bu para vatandaşın parası. Bu para halkın parası. Yani vatandaşın parasını vatandaşa, vatandaşın parasını halka harcamak suçsa, ‘yazılı talimat veriyorum ve o suçu ben işliyorum.’ dedim. Keçiören'deki okullarımızdan başlamak üzere birçok okulumuza hizmet götürdük.” dedi.

Mansur Yavaş ve Frank Walter Steinmeier bir araya geldi Mansur Yavaş ve Frank Walter Steinmeier bir araya geldi

Keçiören Bilim Sınıfı (3)

Ankara genelindeki okullara ve üniversitelere de destek verdiklerini söyleyen Altınok konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Çankaya'da o zaman 150 tane ilkokul, ortaokul ve lise vardı. 100 tanesinin duvarında ‘Buranın çevre düzenlemesi Keçiören Belediyesi tarafından yapılmıştır.’ yazıyordu. Hacettepe, Gazi, Ankara Üniversiteleri ve ODTÜ’de de Keçiören Belediyesi olarak hizmetlerimiz oldu. Şimdi diyorlar ki ‘efendim biz yapamayız.’ İyi de Keçiören Belediyesi nasıl yapıyor? Belediyeler okul da yapıp teslim edebilir üniversite de yapıp teslim edebilir fakülte de yapıp teslim edebilir. İlk defa bunu 1994’te biz başlattık. Ben yardım demiyorum. Yardım işi yanlış iş. Çünkü vatandaşın parasını vatandaşa hizmet olarak veriyoruz. Halkın parasını halka veriyoruz. Okullar ve üniversiteler ülkemizin ve devletimizin geleceğidir. Onun için çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde donanımlı bir şekilde her alanda hazırlamalıyız. Kütüphaneler önemli. Laboratuvarlar önemli. Çağımız bilgi çağı. Bilgiye sahip olan devletler, ülkeler ve milletler çağlarının güçlü devletleri, milletleri ve ülkeleri olacağı gibi aynı zamanda güvenliğiniz de teknolojinize ve gücünüze bağlı. Gördüğünüz gibi Irak'ı yaktılar. Petrol için yaktılar. Suriye'yi yaktılar. Dolayısıyla savunma sanayiinde güçlü olmazsanız geleceğinize umutla ve güvenle bakamazsınız. Bu hizmetler parlak, aydınlık, güçlü geleceğimize vesile olsun. Tüm okullarımıza hizmetlerimizi gönülden yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz.”

Keçiören Bilim Sınıfı (4)

Keçiören İlçe Milli eğitim Müdürü Yaşar Türk de yaptığı konuşmada hizmetlerinden dolayı Başkan Altınok’a teşekkür etti. Kurdele kesim merasimi ile oyun alanı ve laboratuvar sınıfının açılışı yapıldı.