Keçiören Belediyesi, doğru tarım uygulamalarını yaygınlaştırmak ve bilinçli üretimi artırmak amacıyla “Bilinçli Yetiştiricilik İçin İlk Adım Bizden” temalı eğitim programı düzenledi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde görev yapan ziraat mühendisleri ve peyzaj mimarları tarafından verilen eğitime yoğun katılım sağlandı.

Keçiören’de Bilinçli Tarım Için Eğitim Verildi (2)

Modern Sera’da teorik ve uygulamalı eğitim

Ovacık Mahallesi’nde bulunan Keçiören Belediyesi Modern Sera yerleşkesinde başlayan eğitimlerde; bitki besleme, gübreleme, sebze yetiştiriciliği, meyve budama, aşılama yöntemleri ve sera yetiştiriciliği gibi birçok başlık ele alındı. Teorik bilgilerin ardından uygulamalı derslerle kursiyerler, öğrendiklerini sahada deneyimleme imkânı buldu.

Keçiören’de Bilinçli Tarım Için Eğitim Verildi (3)

Keçiören’de tarım bilinci yükseliyor

Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, eğitim programlarının tarımda verimliliği ve bilinç düzeyini artırdığını belirterek, hem üreticilere hem de hobi amaçlı yetiştiricilere yönelik bu tür çalışmaların devam edeceğini ifade etti. Belediye yetkilileri, bilinçli tarım uygulamalarını yaygınlaştırmak için benzer eğitimlerin sürdürüleceğini bildirdi.

Keçiören’de okul çevrelerinde karla mücadele seferberliği
Keçiören’de okul çevrelerinde karla mücadele seferberliği
İçeriği Görüntüle

Keçiören’de Bilinçli Tarım Için Eğitim Verildi (1)

Kaynak: Haber Merkezi