Keçiören Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında “1071’den 1923’e Türk Destanı Platosu”nu Kalaba Kent Meydanı’nda vatandaşlarla buluşturdu. Türk tarihinin önemli dönüm noktalarını sahneye taşıyan bu özel etkinlik, her yaştan ziyaretçiden yoğun ilgi görüyor.
Keçiören’de 1071’den 1923’e Türk Tarihine yolculuk!
Ünlü tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez’in sunumuyla sahnelenen gösterilerde, Malazgirt Zaferi’nden Çanakkale Savaşı’na kadar uzanan destansı hikâyeler, dekorlar ve müzikal performanslarla canlandırılıyor. Platonun içinde Ahlat Mezar Taşları, Birinci Meclis Binası, Çanakkale Anıtı, Bandırma Vapuru gibi tarihî sembollerin görselleri yer alıyor.
Çanakkale Müzesi de Platoda yer alıyor
Kurulan çadırların birinde ise Çanakkale Fotoğraf, Mektup ve Malzeme Müzesi bulunuyor. Ziyaretçiler, savaş dönemine ait orijinal belge ve objeleri inceleyerek tarihî atmosferi birebir yaşayabiliyor.
Başkan Özarslan: “Tarihimizi gençlere anlatmak görevimiz”
Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, etkinliğe gösterilen ilgiden memnuniyet duyduklarını belirterek, şu açıklamalarda bulundu:
“Büyük komutan Alparslan’dan Atatürk’e kadar Türk tarihinin destansı hikâyesini hemşehrilerimizle paylaştığımız platomuza olan ilgi bizleri mutlu etti. Türk tarihimiz, basit bir hikâye değil, içinde göğsümüzü kabartan destanlar barındırıyor. Bu tarihi anlatmak, gençlerimize aktarmak bizim görevimizdir.”
25 Mayıs’a kadar ziyarete açık
Tarihe tanıklık etmek ve etkileyici bir müzikal gösteri izlemek isteyen vatandaşlar için plato, 25 Mayıs Pazar gününe kadar açık olacak. Etkinlik boyunca tarih, sanat ve duygu Keçiören’de bir araya geliyor.