Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Keçiören’in önemli geçiş noktalarından Fatih Köprüsü’nde trafik sıkışıklığını çözmek için kapsamlı bir altyapı projesi başlattı. Proje ile mevcut 2 gidiş 2 geliş şeritli köprü 3 gidiş 3 geliş olacak şekilde genişletilecek.

Keçiören Fatih Köprüsü’ne Ek Köprü (4)

Fatih Köprüsü’nde trafik rahatlıyor

Fatih Köprüsü’nde yaklaşık 678 metrekare alanda köprü birleştirme, 560 metrekare ek köprü inşaatı yürütülüyor. Şehit Ömer Halis Demir Bulvarı köprülü kavşağında ise 700 metrekarelik köprü genişletme, U dönüşü ve üst kaplama çalışmaları sürüyor. Projenin tamamlanmasıyla bölgede trafik yoğunluğunun büyük ölçüde azalması hedefleniyor.

Keçiören Fatih Köprüsü’ne Ek Köprü (3)

Ulaşım konforu ve güvenlik artacak

ABB Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı’nın yürüttüğü çalışmaların 2025 yılının son çeyreğine kadar tamamlanması planlanıyor. Proje sayesinde yoğun saatlerde sürücüler daha rahat hareket edebilecek, ulaşım konforu ve güvenlik artacak.

Keçiören Fatih Köprüsü’ne Ek Köprü (2)

2022’deki proje engeli

ABB, Fatih Köprüsü’nde 2022 yılında benzer bir genişletme projesi hazırlamıştı. Ancak köprü Ankara Üniversitesi sınırlarından geçtiği için gerekli rektörlük onayı alınamayınca proje o dönemde uygulanamamıştı.

Urban-CoLLaR Projesinin ilk çalıştayı Çankaya’da gerçekleşti
Urban-CoLLaR Projesinin ilk çalıştayı Çankaya’da gerçekleşti
İçeriği Görüntüle

Keçiören Fatih Köprüsü’ne Ek Köprü (1)

Kaynak: Haber Merkezi