Hangi ülkede İspanyolca konuşan kişi sayısı daha fazladır? Hangi ülkede İspanyolca konuşan kişi sayısı daha fazladır?

İran’ın Kirman eyaletinde, Kasım Süleymani'nin kabrinin bulunduğu mezarlığın yakınlarında patlama meydana geldiği belirtildi. Bu gelişemden sonra Kasım Süleymani ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Yurttaşlar arama motorlarında, ''Kasım Süleymani kimdir? Kasım Süleymani ne zaman öldü? Kasım Süleymani nasıl öldü? Kasım Süleymani'nin dini nedir'' soruları aratılıyor. Peki, Kasım Süleymani kimdir? Kasım Süleymani ne zaman öldü? Kasım Süleymani nasıl öldü? Kasım Süleymani'nin dini nedir? İşte tüm merak edilenler...

Kasım Süleymani

KASIM SÜLEYMANİ KİMDİR?

Kasım Süleymani, İranlı askerdir. Yoksul ve köylü bir ailede doğan Süleymani, 1979 yılında İran İslam Devrimi'nden sonra kurulan İran Devrim Muhafızları Ordusu'na katıldı. İran-Irak Savaşı'nda görev aldıktan sonra Kirman Eyaleti Devrim Muhafızları komutanı oldu. 1998 yılından 2020 yılındaki ölümüne kadar ise, yurt dışı operasyonlar ile ilgilenen İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü komutanı olarak görev yaptı. Askeri kariyerinde Lübnan'daki Hizbullah'ın askeri kanadının "gölge liderleri" olarak tanımlanmış Süleymani, Suriye İç Savaşı'nda Suriye Hükûmeti ve Beşşar Esad'ı destekleyen çatışmalarda ve 2015'te Rusya-İran-Suriye-Irak koalisyonunun kurulmasında rol oynadı.

Kasım Süleymani Nasıl Öldü

KASIM SÜLEYMANI NE ZAMAN ÖLDÜ?

Kasım Süleymani 3 Ocak 2020 tarihinde öldü.

Kasım Süleymani Kaç Yaşında

KASIM SÜLEYMANİ NASIL ÖLDÜ?

Kasım Süleymani, Amerika Birleşik Devletleri'nin İHA'lar ile Bağdat Uluslararası Havalimanı'na düzenlemiş olduğu saldırı sonucunda öldü. ABD yetkilileri, Süleymani'nin 29 Aralık 2019'da ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği çevresinde yapılan protesto gösterisinin arkasındaki kişi olmasını, İHA saldırısının nedeni olarak açıkladı.

Kasım Süleymani Ne Zaman Öldü

KASIM SÜLEYMANİ'NİN MEZARI NERDE? 

Kasım Süleymani Kerman Martyrs Cemetery, Kirman, İran'da defnedilmiştir.

Kaynak: Haber Merkezi