Okula dönüşün başladığı Eylül ayında, Çankaya Belediyesi de gençlere yönelik düzenlediği hizmetlerden biri olan “Kampüs Mahallede” kurslarını başlatıyor.

Bildiğimiz üzere iş bulabilmek için sadece diplomalarımız yeterli değil çok zamandır. İlgi alanlarımız neler, anadilimiz haricinde hangi dilleri biliyoruz, bilgisayar kullanma becerimiz ne aşamada… İnsan Kaynakları uzmanları özgeçmişlerimizi incelerken, en az diplomalarımız, deneyimlerimiz kadar, bu alanlarla da ilgileniyorlar.

Hal böyle olunca, başlıyor bir telaşe, bir koşuşturmaca. Fakat günümüz şartlarında deyim yerindeyse okullara zar zor gidip gelmeye yeten, karınların zar zor doyduğu, barınma koşullarını sağlayabilmenin oldukça zor olduğu ekonomik koşullar herkesin bu eğitimlerden faydalanmasına el vermiyor.

Bu noktada Çankaya Belediyesi 18-29 yaş aralığındaki gençlere, kişisel gelişim ve meslek edinme yolunu açan kursları içeren “Kampüs Mahallede”nin kapılarını açıyor. 

İspanyolca, Almanca, Fransızca, İngilizce, Rusça yabancı dilleri, İşaret Dili, Fotoğrafçılık, Web Tasarımı, Diksiyon, Spikerlik ve Sunuculuk, Drama ve Dans eğitimlerinin verileceği kurslara kayıt olabilmek için, gençlerin 19 Eylül-15 Ekim tarihleri içerisinde Emek, Maltepe ve 100. Yıl Çankaya Evlerine kimlik fotokopileri ve 1 adet fotoğrafları ile başvurmaları yeterli olacak.

Gençler bu kurslardan tamamiyle ücretsiz olacak şekilde yararlanabilecekler. 

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, her fırsatta, gençlere kolaylık sağlayacak ve katkı sunacak hizmetlerini sürdüreceklerini, bu kursların yanı sıra, öğrencilerin ders çalışabilecekleri 10 kütüphane, 100. Yıl Çankaya Evinde öğrencilerin kullanabileceği ücretsiz çamaşırhane, özellikle kış aylarında kampüs önlerinde sıcak çorba ikramlarıyla da her zaman gençlerin yanında olacaklarını belirtiyor. 

Gençlerin yararlanabilecekleri kursların detayları şöyle:

Emek Çankaya Evi: 0 312 215 46 76 

Fotoğrafçılık 

İspanyolca A1 

Fransızca A1 

Almanca A1 

İngilizce A1 

Drama 

Diksiyon 

İşaret Dili 

Maltepe Çankaya Evi: 0 312 230 80 42 

İşaret Dili 

Rusça A1 

Almanca A1 

İngilizce B1 

İspanyolca A1 

Diksiyon 

Spikerlik Sunuculuk 

Dans 

Drama 

Web Tasarım 

Dijital Fotoğrafçılık 

100.Yıl Çankaya Evi: 0312 458 89 00/1849 

Fransızca A1  

Almanca A1 

Almanca A2 

Rusça A1 

İngilizce A1 

İngilizce A2 

Bu imkanların her geçen gün çoğalarak artmasını, hatta sık sık öğrencilerle bir araya gelinip, onların da talepleri doğrultusunda eksikliklerin saptanıp giderilmesi için tüm imkanların kullanılması dileğiyle. 

Editör: TE Bilisim