İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya:

''Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; İnsan kaçakçılığı yaparak, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz. Ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek! 

tutuklama-2

6 ilde Göçmen Kaçakçılığı Organizatörleri ve Düzensiz Göçmenlere yönelik Jandarma tarafından 4 gün süren Kalkan-17 operasyonlarında; 44 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü ve 881 Düzensiz Göçmen Yakalandı!

Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Daire Başkanlığı ve Göç İdaresi Başkanlığı koordinesinde; İl Jandarma Komutanlıklarınca Edirne, Kırklareli, Çanakkale, İzmir, Muğla ve Van’da 4 gün süren operasyonlarda; Yakalanan Göçmen Kaçakçılığı Organizatörlerinin, 15’i tutuklandı, 11’i hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğerlerinin işlemleri sürüyor. 

tutuklama2
 
Ayrıca operasyonlar sonucu düzensiz göçmenlerin arasına karışarak sınırı geçmeye çalışan; 4 BTÖ mensubu ve 2 FETÖ şüphelisi yakalandı.

Operasyonlar sonucu: Ruhsatsız tabanca, AK-47 Piyade Tüfeği, 24 adet araç, 1 adet sürat teknesi, Çok miktarda Türk Lirası, döviz ve Çok sayıda dijital materyale el konuldu. 

tutuklama1

Yakalanan düzensiz göçmenler, ülkelerine geri gönderilmek üzere geri gönderme merkezlerine teslim edildi!

Mahzen-32 operasyonlarında Hakkı Saral’ın Organize Suç Örgütü çökertildi! Mahzen-32 operasyonlarında Hakkı Saral’ın Organize Suç Örgütü çökertildi!

Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmamızı ve Göç İdaresi Başkanlığımızın personelini tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.'' İfadelerini kullandı.