Büyük şehirlerin ekonomileri için turizmin önemini anlatmaya artık gerek yok ancak, Başkent Ankara’da bu anlamdaki sıkıntı maalesef devam ediyor. Ankara’nın Avrupa’nın diğer kentlerine göre hele hele başkentlerine göre turizm gelirinde çok çok geride olduğunu biliyoruz. Öte yandan bu fark giderek de açılmaya devam ediyor. O yüzden gerek merkezi yönetim gerekse de yerel yönetimlerin turizm konusuna ciddi bir şekilde eğilmesi gerekiyor. 

Yine de haksızlık etmeyelim. Ciddi çalışmalar yapılıyor ancak, Ankara’nın elindeki turistik değerlerin de çok iyi kullanılmasının gerektiğini düşünüyorum. Zaten Ankara’da turistlerin uğrayabileceği mekanlar, bir elin parmaklarını geçmiyor. 

Bunlardan birisi de malum tarihi Ankara Kalesi. 

Fakat, son yıllarda çeşitli çalışmalar yapılmış olsa da Ankara Kalesi’nin kaderine terk edilmişliği de bir anlamda devam ediyor. 

Örneğin son zamanlarda yine Ankara Kalesi ile ciddi şikayetler de gerek sosyal medyada gerekse de kamuoyunda yansıyor. En büyük şikayetlerden birisi de şu konuda. Artık bölge esnafı, kaleyi gezenleri “Belli bir saatten sonra çok da fazla ilerilere gitmeyin. Aydınlatma yok, alkol alıp taşkınlık yapanlar var” şeklinde uyarıyor.

Maalesef bu uyarıların doğruluğunu ortaya koyan paylaşımları da görüyoruz.

Bir kez daha hatırlatalım Ankara Kalesi, Başkent’in turizmi için göz bebeği bir yer ve el üstünde tutulması gerekiyor. Bunun için de tüm yetkililer, tüm ilgili kurumlar, üstlerine düşeni fazlasıyla yapmalı. 

Bu tür durumlar Ankara Kalesi’nin sahipsiz bırakıldığı izlenimini de yaratıyor. Üstelik yerli turist bile kaleye girmeye çekinirken, kaleye gitmezken yabancı turisti biz kaleye nasıl getirteceğiz? Her kaçan yabancı turist, her kötü deneyimle kaleden ayrılan yabancı turist, yurt dışında olumsuz bir algı demek. Bu da zaten zorlanan Ankara turizmine ciddi darbe vuracaktır. 

Ayrıca yıllardır bölgedeki korsan otopark sıkıntısının da yeniden gündeme olduğunu hatırlatalım. Burada da gerek Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin yeni çözümler üretmesi gerekirken Emniyet’in de bölgede daha sıkı kontrol için yeni önlemler alması yerinde olacaktır.

Editör: TE Bilisim