FETÖ darbe girişimi sırasında 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkarak sivil halkı. Meclis’i ve devlet kurumlarını bombalayan F-16’ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 92 gazi veren Kahramankazan anlamlı bir tiyatro oyununa ev sahipliği yaptı. Kahramankazan Belediyesi ve Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilen “Kahramanlar Destanı Türkiye” isimli tiyatro oyununa ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi.

Kahramankazan Aile Yaşam Merkezi’nde düzenlenen “Kahramanlar Destanı Türkiye” isimli tiyatro oyununa Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve eşi Meral Ertürk, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkanı Lokman Aylar ile Kahramankazanlı şehit aileleri ve gaziler de katıldı. Kahramankazan Belediyesi ve Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilen tiyatro oyununa Kahramankazan halkı yoğun ilgi gösterdi.

EKMEK VE HOŞAF DAĞITILDI

Oyun öncesinde Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve eşi Meral Ertürk, fuaye alanında vatandaşlara, Çanakkale Savaşı sırasında Türk ordusunun beslenmesinde önemli yer tutan ekmek ve üzüm hoşafından oluşan menüden ikram etti. Ekmek ve üzüm hoşafı alan izleyiciler böylece Çanakkale Zaferi ruhunu yaşamış oldu. Çanakkale Savaşı ve 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Türk Milleti’nin gösterdiği kahramanlıklardan oluşan kesitlerin işlendiği oyun, salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Salondaki şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar gözyaşlarına engel olamadıkları görüldü.

''TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDEN BİR İLÇEYİZ''

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Kahramankazan’da böyle anlamlı bir tiyatro oyununun sergilenmesinden dolayı son derece mutlu olduğunu belirterek, “Bu oyun milletimizin kahramanlığını anlatan nadide bir eserdir. Çanakkale’de ve 15 Temmuz darbe girişiminin engellenmesinde kahramanlarımızın nasıl destan yazdıklarını bir solukta izleyeceğimiz bir tiyatro oyunu. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Kahramankazan’ın 15 Temmuz gecesi darbeci hainlere karşı verilen mücadele sırasında 9 şehit, 92 gazi verdiğini anımsatan Ertürk, Kahramankazan halkının bir destan yazdığını söyledi. Ertürk, şunları kaydetti: “Cumhurbaşkanımıza, Başkomutanımıza, liderimize, demokrasimize ve Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsında tüm demokratik kazanımlarımıza sahip çıkmak için sokaklara indik. Kahramankazanlılar olarak Çanakkale ve Kuvayi Milliye ruhlarını yüz yıl sonra yeniden dirilttik. Tarihe altın harflerle geçen bu şanlı ve destansı direnişimiz sonrasında ilçemizin TBMM tarafından, tüm partilerin oy birliği ile ‘Kahraman’ unvanına layık görüldük. Onur ve gururla taşıdığımız bu unvan, yalnızca bize değil, Kahramankazan’ın şahsında 81 il ve 957 ilçemize verildi. Biz Kahramankazan olarak tüm Türkiye’yi temsil eden bir ilçeyiz. Bundan sonraki süreçte de tüm Türkiye’deki gazilerimizin ve şehit yakınlarımızın buluşma merkezi artık Kahramankazan olacak.”

Haber Merkezi

 

Editör: TE Bilisim